Bundan 1-2 ay önce altyapımı kontrol ettiğimde hiçbir sıkıntı çıkmıyordu. Ondan sonra bizim apartmanda 4-5 daire dışında hepsinde altyapı sorguladığımda altyapı yok sorunu alıyordum. Diğerlerinde bir sıkıntı yoktu. Geçen günlerde telekomu aradım altyapı sorgulama yaptırdım. Ondan sonraki gün baktım altyapı yok sorunu düzelmiş ama bazı sitelerde port sorunu var bazılarında hiçbir sıkıntı yok.
Altyapı sorgulama sitesi: (Altyapı yok)
NetSpeed: (Port Yok)
Extranet: (Port Yok)
Oris Telekom: (Sorun Yok)
D-SMART: (Adsl var)
Sonuçta hepsi TT altyapısı ama böyle bir sorun çıkıyor. MH'yi aradıktan sonra böyle oldu. En azından önceden altyapı gösteren binalarda port sorunu yoktu. Bu durumda ne yapmalıyım?
Geçen yaz taşındığımda ben de benzer bir sorunu yaşamıştım. Sokağın karşı tarafında inşaat çalışması vardı. Saha dolabı şantiye alanının içinde kaldığı için port yok diyip duruyorlardı. Tabi ben bunu 1 ay sonra anlayabildim. Daha sonrasında şantiyedeki çalışanlarla konuştum izin aldım ve telekoma gittim durumu izah ettim. Telekom personeli gelip şantiyeye girdi ve sorunu çözdüler. Sizin orada da böyle bir şey olmuş olabilir malum her yer inşaat. Kontrol edin isterseniz.
Not: Telekom müdürlüğü de dahil olmak üzere kimse saha dolabının şantiye içerisinde olduğunu söylemiyorlardı. Sır gibi saklıyorlardı. Demek istediğim telekom yetkilileri bu gibi durumlarda port yok diyip geçiyorlar uyanık olun derim.
Bütçe önemli değilse ve Turkcell çekiyor ise Superbox Sınırsızı öneririm, kendim kullanmıyorum ancak yakın dostum için araştırdık o da almayı düşünüyor, 279TL ama fişe taktığınız ve Turkcell in çektiği heryerde sınırsız internet..