Altyapı Yok Bahanesi

halogong

Megapat
Daha fazla  
Bulunduğumuz yerde 1 ya da 2 dolap var, hepsi de bu yaz yenilendi. VDSL modeme sahip olanların hatlarını VDSL'e taşıdılar. Dün modemi değiştirdim ve müşteri hizmetlerine durumu belirttim. Onlarda sizin altyapınız VDSL değil dediler. 100 metre ötemizde 50Mbps internet nasıl oluyor o zaman deyince de biz yorum yapamayız dediler. Tek isteğim, ADSL olan portu VDSL'e aktarmaları. Bu sorunu nasıl çözebilirim, nereye başvurmam gerekiyor?

VDSL portlarda boş olmayabilir. Daha önce başıma gelmişti. Alt katta 68 megabit internet vardı, VDSL port yok diye ben 12 megabit ADSL ile hayatıma devam etmiştim.

Hangi hizmet sağlayıcıyı kullanıyorsunuz hocam. Durun tahmin edeyim. Telekom mu?
VDSL portlarda boş olmayabilir. Daha önce başıma gelmişti. Alt katta 68 megabit internet vardı, VDSL port yok diye ben 12 megabit ADSL ile hayatıma devam etmiştim.
Bizde öyle olmadı doğrusu. Apartpanın alt katında elektrik panolarının orda Fiber kabin var. Herkese VDSL geliyor. Biz 16 megabit aldık. Cömertler 26 Megabit veriyorlar.

Bulunduğumuz yerde 1 ya da 2 dolap var, hepsi de bu yaz yenilendi. VDSL modeme sahip olanların hatlarını VDSL'e taşıdılar. Dün modemi değiştirdim ve müşteri hizmetlerine durumu belirttim. Onlarda sizin altyapınız VDSL değil dediler. 100 metre ötemizde 50Mbps internet nasıl oluyor o zaman deyince de biz yorum yapamayız dediler. Tek isteğim, ADSL olan portu VDSL'e aktarmaları. Bu sorunu nasıl çözebilirim, nereye başvurmam gerekiyor?

Hocam VDSL boş port olmadan imkânı yok geçirtmezler. O da boşalırsa 15-20 güne bir yazın derler size. Gene bir sonuç alamazsınız toplu şikâyet oluşturmanız lazım.

Hocam VDSL boş port olmadan imkânı yok geçirtmezler. O da boşalırsa 15-20 güne bir yazın derler size. Gene bir sonuç alamazsınız toplu şikâyet oluşturmanız lazım.
Bi sefer bizim köyde akrabamızın hattında sıkıntı vardı. Arıza kaydı açtık. 1 ayda anca geldiler. Yok ramazan bayramı diye bahane uyduruyorlar. O ayda kullanamadık ama yinede faturasını kesmişler.

Biraz daha araştırdıktan sonra dolap ile ev arasındaki mesafenin 1.8km olduğunu öğrendim. Aşağı mahalle ile aramızda köprü var. Herhalde köprü var diye kabloları geçirmeyle uğraşmadılar. Bulunduğumuz yere dolap koymaları için muhtarla görüşmeyi düşünüyoruz. Büyük ihtimal 8-9 kişi için dolap koymayla uğraşmazlar...

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı