Altyapıda düşük internet

tumaykara1

Centipat
İnternet alt yapım ile ilgili sıkıntılar yaşıyorum. Dün gece itibari ile başladı, Millenicom ile anlaşmam bulunmakta fakat XDSL üzerinden kontrolümü sağladığımda 35+ olan alt yapım 8Mbit sınırlarında dolaşıyor, dolayısıyla Millenicom'dan gelen internet 8Mbit üzerine çıkamıyor.
XDSL istatistiklerimi paylaşıyorum, konu ile ilgili bilgisi olan birisi yardımcı olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Alabileceğiniz max. hız 6.5 mbps olarak gözüküyor. Aynı sorundan bende muzdaribim. Daha önce attainable net data rate' iniz kaçtı ?

110'dan 55'e düştü benimde. Sorunumu uzun uğraşlar sonucu sıva altı kablomda buldular. Elektrikçi çağırın değiştirin dediler.

Enteresan olan olay duran kabloya ne olabilir , yıllardır 35mbit olan alt yapı XDSL kontrol ettiğimde 8-9 dolaylarına düşmüş. Bazen böyle durum oluyordu modemi kapatıp açmak çözüm oluyordu şuanda sorunun kaynağını çözemedim.

Arıza kaydı oluşturabiliyor musunuz? Ben böyle çözmüştüm.

Arıza kaydı açabileceğim bir yer yok , sorun kendi içimde alt yapımla kaynaklı alt yapım görselde de görebileceğiniz üzere 8mbit göstermektedir.
Yine de şansımı denemek isterim çözümünüz için teşekkür ederim Millenicom'a mı açmam gerekir arıza kaydını ?

Bende de işte 3Mbit gözüküyordu. Türk Telekom'a arıza kaydı oluşturdum ertesi gün çözüldü.

Tıpatıp anlattığınız şekilde oluyordu. Modemi kapatıp açarak çözebiliyordum ama bu sefer kalıcı ne yapsam düzeltemiyorum. Sosyalde de 3 5 kişide bu sorun vardı sanırsam anlayamadım altyapıdan mı kablodan mı gerçekten tilt edici bir şey.

Güncelleme!!
Arkadaşlar merhaba,
Bugün evdeki iç hatları güncelledim yeni kablolar ile, sonuç şu şekilde;

- olarak gözükmekte, enteresan olan olay internete bağlanabiliyorum ama hız konusunda henüz bir gelişme yok , sorunun modemden kaynaklı olduğunu düşünmeye başladım, modemde bağlı olan ağ USB'si bağlı olsada modem arayüzünde gözükmemekte...
Konu ile ilgili bilgisi olan bir arkadaş yardımcı olabilir mi ? Sorun nereden kaynaklanıyor olabilir ?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…