Altyapıda düşük internet

tumaykara1

Centipat
İnternet alt yapım ile ilgili sıkıntılar yaşıyorum. Dün gece itibari ile başladı, Millenicom ile anlaşmam bulunmakta fakat XDSL üzerinden kontrolümü sağladığımda 35+ olan alt yapım 8Mbit sınırlarında dolaşıyor, dolayısıyla Millenicom'dan gelen internet 8Mbit üzerine çıkamıyor.
XDSL istatistiklerimi paylaşıyorum, konu ile ilgili bilgisi olan birisi yardımcı olabilir mi?

xdsl.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Alabileceğiniz max. hız 6.5 mbps olarak gözüküyor. Aynı sorundan bende muzdaribim. Daha önce attainable net data rate' iniz kaçtı ?

110'dan 55'e düştü benimde. Sorunumu uzun uğraşlar sonucu sıva altı kablomda buldular. Elektrikçi çağırın değiştirin dediler.

Enteresan olan olay duran kabloya ne olabilir , yıllardır 35mbit olan alt yapı XDSL kontrol ettiğimde 8-9 dolaylarına düşmüş. Bazen böyle durum oluyordu modemi kapatıp açmak çözüm oluyordu şuanda sorunun kaynağını çözemedim.

Arıza kaydı açabileceğim bir yer yok , sorun kendi içimde alt yapımla kaynaklı alt yapım görselde de görebileceğiniz üzere 8mbit göstermektedir.
Yine de şansımı denemek isterim çözümünüz için teşekkür ederim Millenicom'a mı açmam gerekir arıza kaydını ?

Bende de işte 3Mbit gözüküyordu. Türk Telekom'a arıza kaydı oluşturdum ertesi gün çözüldü.

Enteresan olan olay duran kabloya ne olabilir , yıllardır 35mbit olan alt yapı XDSL kontrol ettiğimde 8-9 dolaylarına düşmüş. Bazen böyle durum oluyordu modemi kapatıp açmak çözüm oluyordu şuanda sorunun kaynağını çözemedim.
Tıpatıp anlattığınız şekilde oluyordu. Modemi kapatıp açarak çözebiliyordum ama bu sefer kalıcı ne yapsam düzeltemiyorum. Sosyalde de 3 5 kişide bu sorun vardı sanırsam anlayamadım altyapıdan mı kablodan mı gerçekten tilt edici bir şey.

Güncelleme!!
Arkadaşlar merhaba,
Bugün evdeki iç hatları güncelledim yeni kablolar ile, sonuç şu şekilde;

1.jpg

- olarak gözükmekte, enteresan olan olay internete bağlanabiliyorum :) ama hız konusunda henüz bir gelişme yok , sorunun modemden kaynaklı olduğunu düşünmeye başladım, modemde bağlı olan ağ USB'si bağlı olsada modem arayüzünde gözükmemekte...
Konu ile ilgili bilgisi olan bir arkadaş yardımcı olabilir mi ? Sorun nereden kaynaklanıyor olabilir ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı