Altyapının fiber olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Hayırlı olsun fiber. FTTH veya FTTB olacak altyapı şu anda ise alabileceğiniz en üst paket 100 Mbps download / 8 Mbps upload. TurkNet öneririm altyapı zaten müsait sorunda olmaz en ucuzda TurkNet'de oda 85 TL. Ek olarak gelen kablolar CAT 6 gibi görünüyor FTTB olacak.
Teşekkür ederim hocam. FTTH veya FTTB olduğunu nasil anlarım ? Kablolar çok eski hocam ev yapılırken koyulmuş. Bu mahalledeki evlerde adsl dahi yok senelerdir. Sanırım Fiberin gelmesinin sebebi de biraz bu. Türk telekoma paket başvurusu yapmıştım altyapi gelmeden önce. Bana vdsl altyapı var 24 mb paket için 2 sene taahhüt onaylattı müşteri hizmetleri. Acaba altyapı bittikten sonra bundan caymam mümkün olur mu?

Teşekkür ederim hocam. FTTH veya FTTB olduğunu nasıl anlarım? Kablolar çok eski hocam ev yapılırken koyulmuş. Bu mahalledeki evlerde ADSL dahi yok senelerdir. Sanırım fiberin gelmesinin sebebi de biraz bu. Türk telekoma paket başvurusu yapmıştım altyapi gelmeden önce. Bana VDSL altyapı var 24 MB paket için 2 sene taahhüt onaylattı müşteri hizmetleri. Acaba altyapı bittikten sonra bundan caymam mümkün olur mu?
Eğer aktif bir cihaz koyarlarsa bina altına FTTB olur eğer direk dairelere fiber optik çekilirse FTTH olur. Dediğinizden yola çıkarsak bu saaten sonra FTTH olması zor CAT çekilmişse dairelere FTTB olarak kullanılır ki zaten görselden anladığım kadarıyla Core sayısıda az. Bir farklı durum daha var eğer dairelere CAT yerine telefon hattı çekilmişse resimdeki gibi fiberi bakıra oradanda ankastreye koyabilirler bu senaryoda internet kalitesi çok düşer fiber olmasına rağmen. (Resimde dairelere CAT çekilmesine rağmen ankastre konulmuş bu da yapan ekibin hatası)

1617638736864.png

Bana VDSL altyapı var 24 MB paket için 2 sene taahhüt onaylattı müşteri hizmetleri. Acaba altyapı bittikten sonra bundan caymam mümkün olur mu?

Müşteri hizmetlerinden net bilgi almalısın belki paketi değiştirebilirsin. Cayma bedelide günlük hesaplanır net bilgiyi yine müşteri hizmetleri verir.

Eğer aktif bir cihaz koyarlarsa bina altına FTTB olur eğer direk dairelere fiber optik çekilirse FTTH olur. Dediğinizden yola çıkarsak bu saaten sonra FTTH olması zor CAT çekilmişse dairelere FTTB olarak kullanılır ki zaten görselden anladığım kadarıyla Core sayısıda az. Bir farklı durum daha var eğer dairelere CAT yerine telefon hattı çekilmişse resimdeki gibi fiberi bakıra oradanda ankastreye koyabilirler nu senaryoda internet kalitesi çok düşer fiber olmasına rağmen. (Resimde dairelere CAT çekilmesine rağmen ankastre konulmuş bu da yapan ekibin hatası)

Eki Görüntüle 959187

Müşteri hizmetlerinden net bilgi almalısın belki paketi değiştirebilirsin. Cayma bedelide günlük hesaplanır net bilgiyi yine müşteri hizmetleri verir.
Gelentürk telekom yetkilisi bu gri kabloların iptal olacağını bunun yerine sarı kabloların dosenecegini söylemişti hocam. Pek anlamıyorum bu işlerden açıkçası. Benim yapmam gereken şey ne olur yetkililer gelince veya gelmeden önce yapılacak birşeyler olabilir mi ?

Gelentürk Telekom yetkilisi bu gri kabloların iptal olacağını bunun yerine sarı kabloların dosenecegini söylemişti hocam. Pek anlamıyorum bu işlerden açıkçası. Benim yapmam gereken şey ne olur yetkililer gelince veya gelmeden önce yapılacak bir şeyler olabilir mi?
Sarı kablo dedikleri fiberoptik olur binanın düzenini şeklini bilmiyorum eğer müsaitse ortam kılavuz olarak kullanırlar eski kabloları fiberi daireye kadar getirip FTTH kurarlarlar. Gelen ekibi takip et bence ekibin başındaki adam uğraşmamak için dairelere çekmeyebilir çünkü çok zahmetli bir iş helede daire sayısı fazla olup daireler uygun değilse. Konuyu takipde olacağım umarım dilediğin olur FTTH alt yapıya sahip olursun.

Sarı kablo dedikleri fiberoptik olur binanın düzenini şeklini bilmiyorum eğer müsaitse ortam kılavuz olarak kullanırlar eski kabloları fiberi daireye kadar getirip FTTH kurarlarlar. Gelen ekibi takip et bence ekibin başındaki adam uğraşmamak için dairelere çekmeyebilir çünkü çok zahmetli bir iş helede daire sayısı fazla olup daireler uygun değilse. Konuyu takipde olacağım umarım dilediğin olur FTTH alt yapıya sahip olursun.
Çok teşekkür ederim hocam ilginiz için... Kendi aile apartmanimiz burası.. 5 dairelik bir apartman diyeyim.. Umarım dediginiz gibi FTTH altyapısı olur ekiple bizzat ilgileneceğim kısmetse..
20210407_204702.jpg

Bugün cat 6 kablolar sökülüp yerlerine sarı optik kablo bağlandı. Adım adım fibere kavuşuyorum sanırım:)
20210409_175811.jpg

Bugün itibariyle siyah kutu takıldı ve turuncu kablo kutu içine yerleştirildi. Gelen ekip satışa çıkarılma kaldığını söyledi. Internet sağlayıcı tavsiyeniz neler olur türk telekom altyapısı için?
@Emma Stone hocam türk telekomdan memnun musunuz? Kaç mbps lik paket kullaniyosunuz ve fiyatı nedir ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı