Altyapısız internet önerisi

harmanprecious

Megapat
Daha fazla  
Selamlar, yeni bir binaya taşındım. Bina yeni olduğu için iskan ve benzeri işlemler henüz tamamlanmamış. Türk Telekom altyapısı için uğraşıyorum; BTK üzerinden başvuru yaptım ancak tarafıma standart bir yanıt verildi. Sorunumun çözülmediğini belirterek tekrar geri dönüş yaptım.
Bu süreçte internete ihtiyacım var. En mantıklı seçenek olarak Superbox görünüyor; 1 TB paket kullanım açısından yeterli olur diye düşünüyorum. Ancak taahhütlü olması tereddüt yaratıyor. Örneğin bir hafta sonra Türk Telekom ekibi gelip altyapıyı aktif ederse, taahhüt sorun olabilir.
Alternatif olarak Türk Telekom Magnet'i de düşünüyorum fakat çekim ve performans konusunda emin değilim.
Bu durumda ne önerirsiniz?

Binanın iskanı olmadığı için altyapı çekilmiyor veya çekilse bile çok uğraştırıyor. Bunun çözümü için tek yol var, müteahhit olan kişi veya kurumun gidip TT müdürlüğüne başvuru yapmasıdır. İskan olmadığı için başvuruyu kabul etmeyebilirler.

Sizin bireysel çabalarınız şu noktada iskan olmadığı için olumsuz olacaktır. Öte yandan iskanın %100 alaınacağından eminseniz en mantıklı seçenek TT magnet oluyor. Taahhüt ile uğraşmadan sabit internete geçebiliyorsunuz. Turkcell bu konuda çok katı ve çok uğraştırıyor.

Son düzenleme:
Superbox aldıktan sonra evinize internet gelirse ücretsiz şekilde internetinizi bağlatabiliyorsunuz diye biliyorum. Yani özellikle ben sormuştum bunu eğer Superbox aldıktan sonra evime fiber bağlanırsa ne yapacağım diye sorun çıkarmıyorlarmış. Yine de sormakta fayda var. Bu arada 1 TB çok fazla bence eğer internette gezinecekseniz vs. aylık 500 GB falan yeterli olur. Magnet'i önermiyorum çok kötü performansı. Aynı şekilde Superbox'ta çok iyi değil ama hiç yoktan iyidir.

Binanın iskanı olmadığı için altyapı çekilmiyor veya çekilse bile çok uğraştırıyor. Bunun çözümü için tek yok var, müteahhit olan kişi veya kurumun gidip TT müdürlüğüne başvuru yapmasıdır. İskan olmadığı için başvuruyu kabul etmeyebilirler.

Sizin bireysel çabalarınız şu noktada iskan olmadığı için olumsuz olacaktır. Öte yandan iskanın %100 alaınacağından eminseniz en mantıklı seçenek TT magnet oluyor. Taahhüt ile uğraşmadan sabit internete geçebiliyorsunuz. Turkcell bu konuda çok katı ve çok uğraştırıyor.

Açıkçası Magnet'i kullanıp Türk Telekom altyapısı geldiğinde ise TurkNet'e geçeceğim. 🫢

Superbox aldıktan sonra evinize internet gelirse ücretsiz şekilde internetinizi bağlatabiliyorsunuz diye biliyorum. Yani özellikle ben sormuştum bunu eğer Superbox aldıktan sonra evime fiber bağlanırsa ne yapacağım diye sorun çıkarmıyorlarmış. Yine de sormakta fayda var. Bu arada 1 TB çok fazla bence eğer internette gezinecekseniz vs. aylık 500 GB falan yeterli olur. Magnet'i önermiyorum çok kötü performansı. Aynı şekilde Superbox'ta çok iyi değil ama hiç yoktan iyidir.

Hocam Superbox aldığımda evime Türk Telekom altyapısı gelirse mi geçebiliyorum? Superonline bana 100 Mbps üzeri fiber vermiyor diye biliyorum Türk Telekom altyapısından.
Bir de hocam şu anda data usage bu şekilde 🫢

1765708817812.png

Hocam Superbox aldığımda evime Türk Telekom altyapısı gelirse mi geçebiliyorum? Superonline bana 100 Mbps üzeri fiber vermiyor diye biliyorum Türk Telekom altyapısından.
Türk Telekom altyapısı gelirse zaten Superonline o altyapıdan fiber hizmeti sunmaya başlar. Dolayısıyla Superbox hizmetini fiber hizmetine taşıyabilirsin. Yine de arayıp sorman daha iyi olabilir tabi.

Maşallah ne indirdiysen artık. Bende çok kullanıyorum ama bu ay 200 GB kullanmışım daha. 70 GB oyun indirdim birde. Garip biraz.

Türk Telekom altyapısı gelirse zaten Superonline o altyapıdan fiber hizmeti sunmaya başlar. Dolayısıyla Superbox hizmetini fiber hizmetine taşıyabilirsin. Yine de arayıp sorman daha iyi olabilir tabii.

Maşallah ne indirdiysen artık. Bende çok kullanıyorum ama bu ay 200 GB kullanmışım daha. 70 GB oyun indirdim bir de. Garip biraz.

Discord üzerinden arkadaşlara yayın yaparken upload saydığı için data usage download + upload şeklinde ilerliyor. 😞

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı