Altyazı Sorunu Türkçe karakterler değişik çıkıyor

Enes Buldur

Hectopat
Katılım
5 Haziran 2013
Mesajlar
63
Yer
Gebze, Kocaeli
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Vestel televizyonumda altyazılı bir film izlerken "ö,ç,ı,ş" gibi İngilizce'de bulunmayan harfler değişik sembollerle veya harflerle gösteriliyor. Altyazı dili Türkçe. Aynı filmi bilgisayardan izlerken bir sorun yok. Subtitle Workshop programından ANSI olan seçeneği Turkish yaptım değişen bir şey yine yok. Ne yapabilirim ?
 
UTF-8 yapmayı dene. Ne büyük bir rezalet dimi Türkiye'de satış yapıp her fırsatta biz Türk'üz diye bağıran bir markanın lanet olası bir altyazıda bile çuvallaması.
 
Merhabalar arkadaşlar.
Bende lg led tv mevcut. Ancak Türkçe altyazı karakter sorunu mevcut. Mesela ı ve i harflerini y olarak gösteriyor. Ş harfini garip bir p olarak gösteriyor. Bu sorunu nasıl çözebiliriz? Yardımcı olabilir misiniz?
Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Utf-8 yapmayı dene. Ne büyük bir rezalet değil mi Türkiye'de satış yapıp her fırsatta biz Türk'üz diye bağıran bir markanın lanet olası bir altyazıda bile çuvallaması.

subtitle workshop için Türkçe ocr skripti nasıl bulabilirim? Türkçe karakterlerde hata yaşamak istemiyorum çünkü yeni başlıyorum alt yazı çevirmenliğine.​

 

Dosya Ekleri

  • Varsayılan halinde yani Türkçe ocr skripti yok..png
    Varsayılan halinde yani Türkçe ocr skripti yok..png
    14,4 KB · Görüntüleme: 83

Yeni konular

Geri
Yukarı