Always on display zaman içerisinde ghost screen yaratır mı?

MustafaBS

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Kimyager
Xiaomi Redmi Note 10 Pro kullanıyorum AMOLED ekrana sahip bir telefon.
1)AMOLED ekranlarda ghost screen oluyor mu?
2) always on display özelliği uzun vadede ghost screen yaratır mı? Sadece belirli piksellerde devamlı olarak enerji ve aydınlatma olacağından ghost screen olabilir mi zaman içinde?
Fantezi bir merak

Amoledde ghost screenden ziyade amoled yanığı oluyor genelde fakat AOD özelliğinde bu problemin önüne geçebilmek için AOD sürekli yer değiştiriyor. Ek olarak, 10 saniye sonra kapat seçenekleri de mevcut.

Amoledlerde genelde oluyor diye biliyorum. Benim S20 FE'nin üst kısmındaki siyah info barım yavaşça ghost belirtileri göstermeye başladı. Sabit kalan ne varsa mahvediyor ekranı yaaa.
Yüksek parlaklıkta kullandıysanız normal. Düşük parlaklık + mavi ışık filtresi açık kullansaydınız böyle bir sorunla karşılaşmazdınız.

Belirli aralıklarla ekranın farklı bölgelerinde oluşmuyor mu always on display özelliği?

Öyle bir seçenekte mevcut, sabit kalmasını da ayarlayabiliyoruz.

Yüksek parlaklıkta kullandıysanız normal. Düşük parlaklık + mavi ışık filtresi açık kullansaydınız böyle bir sorunla karşılaşmazdınız.

Bunu bir yerde okumuştum aşırı yüksek parlaklık ekrana ghost screen hasarı verebiliyor imiş.

Mavi ışık filtresine çok sonra geçtim. Otomatikte şu anda. YÜksek parlaklıkta kullandığım da doğrudur. Sürekli yarımdan az ışıkla iPhone kullananları gördükçe pilim uzun süre dayandığı için havamı atıyordum parlaklığı fulleyip Şu sıralar yarımdan biraz fazla ayardayım. Amoled'in huylarını yeni keşfediyorum diyelim.

Evet. Yer değiştiriyorsa sorun olmaz.

Bence de sonuçta uzun süre aynı pikselin enerji alması ve ısıdan meydana geliyorsa madem, aralıklarla yer değiştimesi ve değişen piksellerin dinlenmesi belki sorunun olma olasılığı azaltır ha?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…