AM3 soketi AM4

TahirÖztürk

Kilopat
1585951700606.png

Görseldeki bileşeni nereden bulabilirim adı nedir? İşlemci soğutucum eski olduğu için böyle bir şey ile yeni anakartımda kullanabilirim diyorum sizce olur mu? Anakartım ASUS TUF B450 GAMING-Plus, soğutucum da bu.

Son düzenleyen: Moderatör:
İsmi; soğutucu soket braketi ancak soğutucunun kutusundan çıkar, attıysanız da bulamazsınız.

Not: Soğutucu ile anakartınızın soket yapısı uyumlu değil. Soğutucunuzun desteklediği soket yapıları; LGA775/1150/1155/1151/1156/1366, yani Intel soketler ile uyumlu.

AMD zaten işlemcilerinin yanında soğutucu da gönderiyor ama siz kutusuz şekilde aldıysanız; bilemem.

İsmi; soğutucu soket braketi ancak soğutucunun kutusundan çıkar, attıysanız da bulamazsınız.

Not: Soğutucu ile anakartınızın soket yapısı uyumlu değil. Soğutucunuzun desteklediği soket yapıları; LGA775/1150/1155/1151/1156/1366, yani Intel soketler ile uyumlu.

AMD zaten işlemcilerinin yanında soğutucu da gönderiyor ama siz kutusuz şekilde aldıysanız; bilemem.
Vatan Bilgisayar yorumlarda AM3 uyumlu yazmış. Soğutucu kutusunda öyle birşey yok Vatan Bilgisayar montajlamıştı.

Başlıkla belirtmemişler ancak kendi sitesinde AM3'e yer verilmiş, uyumludur ancak braketi bulmadan takamazsınız.
Sizin braket dediğiniz anakartın altında kalan dikdörtgen bir şey var onu diyorsunuz sanırım. Benim sorduğum soğutucuyu anakarta sabitleyen bir şey ayakları hareket ediyor böylelikle am3,am4 sokete takılıyor. Bu videodan bakabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı