AM4 bitti mi?

thaaa123456789

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ASUS Dragon B450M kullanıyorum AM4 bitti mi? Yani yeni işlemci falan almak mantıksız mı? Değismek istemiyorum. Yenı RAM yeni işlemci falan anakart zaten 4 5K arası. Sizce durum nedir?

Merhaba arkadaşlar ASUS Dragon B450M kullanıyorum AM4 bitti mi? Yani yeni işlemci falan almak mantıksız mı? Değismek istemiyorum. Yenı RAM yeni işlemci falan anakart zaten 4 5K arası. Sizce durum nedir?

Aslında bitmedi ama AM5 toplamak daha mantıklı zamanla DDR3 sistemlerin düştüğü duruma doğru gelecek. İşlemcin şu anda güncel olarak nedir?

Resmi olarak bitmese de zen 5'in çıktığı dönemde güncel diye zen3 işlemci almak bana mantıksız geliyor. Halihazırda Ryzen 5xxx3D işlemci alıp uzun süre kullanabilirsiniz.

Ryzen 7 5800x3D platforumu bir süre daha taşıyabilirdi ancak işlemci o kadar mantıksız bir fiyat ile satılıyor ki işlemcinin fiyatı ile AM5 anakart, işlemci ve DDR5 RAM alıyorsunuz. Yani AM4 aslında bitmedi ancak mevcut işlemciniz Ryzen 3600 ve altı bir model ise 5600'e yükseltip bir süre daha sistemin tadını çıkartabilirsiniz ancak halihazırda zaten 5600 gibi bir işlemciniz var ise gereksiz fiyatlarda olan X3D işlemcilere yönelmekte çok da bir mantık yok.

AMD hala AM4 soketine işlemciler çıkaracak bence. Kısaca bitmedi.

Hocam AMD zaten AM4 sokette nm düşürmekten tutun 3D önbellek eklemeye kadar mimarinin limitlerini zorladı, şu an yapabileceği tek şey TDP'yi arttırarak bir işlemci sunmak olabilir ancak bunda da problem yaşama ihtimali yüksek. Artık AM4'e güncel ve güçlü bir işlemci gelmesi ihtimali teknik olarak çok zor zira 5800x3D ile adamlar gerçekten imkansızı zaten başardı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı