AM4 işlemci önerisi

1749544975039.png

1749544989783.png

O kadar büyük bir fiyat farkı yok aslında 5700x3D diyorsanız iyice karaborsaya döndü kesinlikle bu fiyatlara alınmaz. Az ekleme ile ya da eldeki parçaların satılması ile 5700x3D parasına DDR5'e geçilebiliyor. 2. elden uygun fiyata bulunursa ayrı onun dışında çok uçuk fiyatlarda şu an. Sadece oyun için kullanacak olsanız 5600 almanızı önerirdim ama diğer konularla 5700X gayet uygun duruyor bence.

Peki 2.el mi 0 mı önerirsiniz?

İşlemcilerde genelde 2 elde problem çok nadir çıkar pinleri kırık olmadığı sürece temiz bulabilirsen alabilirsin ama ben baktıgımda 2 el ile sıfır fiyuatında fakr yok hatta ben senin yerinde olsam MPK alırım senin zaten soğutucun var kutulu stok fanlı almana gerek yok böylellikle 2 el fiyatına 0 alırsın 5243 TL di Amazon'da sıfırı MPK.

Aslında 5 bin buna vermek yerine
4 AM5 anakarta.
6 da AM5 bir islemciye vermek mantikli olabilir.
Oneriniz ne olur bu konuda.
Ve GTX 1080 ile cok darbogaz yasar miyim?

İşlemcilerde 2. elde sorun çıkması bana göre çok zor Param Güvende tarzı ilanlardan 2. elde alabilirsiniz kontrol etmeniz gereken bacaklarında hasar var mı ve yazılımlarla stres testi vs. uyguna bulursanız 5700x3D deneyebilirsiniz. Bir de tekli çekirdek ve çoklu çekirdek testlerinde sanırsam 5700X 5700x3D'den daha iyiydi. Buna da bir bakmanızı öneririm ya da bilgili biri daha iyi aydınlatsın bu konuyu lütfen.

Aslında 5 bin buna vermek yerine.
4 AM5 anakarta.
6 da AM5 bir islemciye vermek mantikli olabilir.
Oneriniz ne olur bu konuda.
Ve GTX 1080 ile cok darbogaz yasar miyim?

Darboğaz yaşamanız için işlemcinin ekran kartına yetmemesi gerekir. Bu durumda ekran kartınıza göre çok daha iyi bir işlemci kullanacağınız için çok sorun olmayacağını düşünüyorum. Bence AM5'e upgrade etmeniz daha mantıklı. Hazır sistem vs de alınabilir sistem satıp ama o uğraştırır yine biraz.

Bana
RAM (min 32 GB)
Anakart (4slotlu soğutmalı PCI Express gen 5 destekli )
İslemci (min 8 Core)
Önerebilirseniz çok mutlu olurum.

Bana.
RAM (min 32 GB)
Anakart (4slotlu soğutmalı PCI Express gen 5 destekli )
İslemci (min 8 Core)
Önerebilirseniz çok mutlu olurum.

RAM:

Anakart:

Birkaç alternatif attım almadan önce modeli yine internette aratıp forumlardan bir bakmanızı rica ediyorum sadece.

İşlemci.

AMD Ryzen 5 7500F 3.7 GHz AM5 38 MB Cache 65 W İşlemci Tray Fiyatları ve Özellikleri 6 Core 12 Threads.

9700X gayet güzel işlemci arkadaşım da kullanıyor ama bütçeniz dahilinde mi emin değilim. 8 çekirdekli olarak 7700 ve 7700X var bütçe çıkmıyorsa da 6 çekirdekli 7500F kalıyor geriye.

Konu çözülmüştür yardım eden tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı