AM4 sistem için RAM tavsiyesi

Bütçe
2500
FPS farkı, Ryzen serisi işlemcilerde özellikle (Intel'lerde de var ancak AMD'lerde daha belirgin) MHz değer farkından kaynaklanıyor CL veya başka bir şeyden değil. CL değerlerinin hele de CL16 ve CL18 gibi gayet yakın değerlerin elle tutulur bir etki yaratması söz konusu değil. Olabildiğince yüksek MHZ değerlerinde RAM'lerden al 3200 olsun yani en az o yeterli olur fazlası da pahalı zaten DDR4 için.

Ne önerirsin peki, bunların 3200 cl16'lık versiyonları da var. Açıkçası 3200 CL16'dan ben hayli hayli memnundum. Yaşadığım stutterlar sonrası RAM yetmemeye başladığını anladım. Yoksa 3600 4000 hevesim yok aslında.

16 gb ram nasıl yetmiyor anlamadım. Bu ram miktarının tamamını kullanan bile oyun yok şu anda. 16 gb ram hayli hayli yeter bir süre daha. O yüzden şöyle bişey al çok para harcama, her türlü de işini görür. Ben 3 yıldır kullanıyorum 0 problem yaşadım.

32Gb'lar şuan belki gereksiz olabilir ama kullanılacak her programın kullanım oranları sürekli artıyor. Şuan 16 yeter ama 1-2 sene sonra yetmeyecektir. O zaman 32gb almak daha pahalıya patlar. Şimdiden sağlam ve uzun ömürlü bir RAM almak daha iyi olur.

Escape from tarkov diye bi oyun var bilirsin… oyunda RAM leak çok. Arka planda 14 gb yiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…