AM4 Sistem vs AM5 Sistem

furuns

Hectopat
Arkadaşlar öncelikle en fazla CS2 oynuyorum ve sistem yükseltmesi yapacağım. Şu an ASUS TUF Gaming B550 anakartım var. Bu anakarta göre AMD Ryzen 7 5700x3D ve RX 7800 XT alabilirim bu bana işlemci ve ekran kartını sattıktan sonra 23.800₺ ye mal olur veya ekran kartını RX 7600 alıp RAM'leri ve anakartı satıp AM5 anakart ve RAM alıp AMD Ryzen 7 7800x3D işlemci alabilirim bu bana eskileri sattıktan sonra 28.219₺'ye mal olur. Hangisi daha mantıklı olur uzun süre kullanım için 3-4 sene yükseltme yapmayacağım. Teşekkürler.

İkinci seçenek. AM5 ve Ryzen 7 7800x3D ile uzun süreli kullanım açısından daha mantıklı. Gelecekteki uyumluluk açısından bu yükseltme daha sürdürülebilir olur.

Bütçe yetmez ise AM4 7600X sistem de uzun götürür.

AMD Ryzen 7 5700x3D oyun için daha iyi olmaz mı? Bütçe sınırlarda ileride yükseltme yapmayı düşünmüyorum pek açıkçası.

Son düzenleme:
AMD Ryzen 5 5700x3D oyun için daha iyi olmaz mı? Bütçe sınırlarda ileride yükseltme yapmayı düşünmüyorum pek açıkçası.

Oyun için düşünüyorsanız daha iyi olur. Ben daha çok bütçenin suyuna gitmeyi hedeflemiştim.

Daha 1 ay önce Amazon'dan Tray 6.500TL'ye aldım. 5700x3D'ye şu anda rağbet çok sanırım o yüzden kısa zaman içerisinde indirime gireceğini ben düşünmüyorum. Kesin konuşmuyorum, indirime giredebilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı