RAW diskten dosya nasıl kurtarılır?

xvoose

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Makina Mühendisi
Merhaba. HP Pavilion laptop için termal macun değişimi yaptıktan sonra Windows yüklü disk RAW hale geldi. Bunun nasıl olduğunu sorgulamıyorum :)
Windows'u tekrar kurmak dert değil dosyalarımı almam gerekiyor.

Komut satırından girip diskpart ile diskleri listelediğimde NVMe M.2 SSD diski "RAW" hale gelmiş. Harici takılı SSD ise aktif vaziyette. (bknz. Ekteki resim)

Hiren's Boot CD ile sistemi açıyorum fakat oradaki tüm programları denedim diski hiçbir şekilde görmüyor. EaseUS, testdisk, HDD tune, HDD scan vb. Linux Mint kurdum USB'ye sistemi açtım. Diski gördü ama müdahale edilemez durumda gözüküyor.

Nihayetinde sorun şu; diski sadece Windows komut satırında ve Windows yükleme ekranında görebiliyorum. Dosyalarımı nasıl kurtarırım?

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-10-31-07-57-06-331_com.openai.chatgpt.jpg
    Screenshot_2025-10-31-07-57-06-331_com.openai.chatgpt.jpg
    228,1 KB · Görüntüleme: 4
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. HP Pavilion laptop için termal macun değişimi yaptıktan sonra Windows yüklü disk RAW hale geldi. Bunun nasıl olduğunu sorgulamıyorum :)
Windows'u tekrar kurmak dert değil dosyalarımı almam gerekiyor.

Komut satırından girip diskpart ile diskleri listelediğimde NVMe M.2 SSD diski "RAW" hale gelmiş. Harici takılı SSD ise aktif vaziyette. (bknz. Ekteki resim)

Hiren's Boot CD ile sistemi açıyorum fakat oradaki tüm programları denedim diski hiçbir şekilde görmüyor. EaseUS, testdisk, HDD tune, HDD scan vb. Linux Mint kurdum USB'ye sistemi açtım. Diski gördü ama müdahale edilemez durumda gözüküyor.

Nihayetinde sorun şu; diski sadece Windows komut satırında ve Windows yükleme ekranında görebiliyorum. Dosyalarımı nasıl kurtarırım?

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Komut satırına ulaşabiliyorsan:
chkdsk X: /f /r

X
- HDD/SSD'nin Harfi.

5 adımdan ilerleyecek.
Dosya kurtaramazsan başka bir sisteme takıp SSD'ni, Test Disk kullanabilirsin.

Kesin bir yol yok, veri kaybı olabilir. Geçmiş olsun.

chkdsk komutunu denedim ama RAW sistemi için kullanılamaz bilgisi verdi.
Ayrıca Hirens boot cd içinde Testdisk de var ama diski görmüyor. Sanırımı Hirens içinde Nvme kontrolcü sürücüsü yüklü değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı