AM4 sistemden AM5'e geçiş

Makaleler
4
Yer
Mersin
Mevcut sistemim;
  • Ryzen 5600
  • Sapphire RX 6900 XT Nitro+ SE
  • ASUS TUF B550-Plus
  • MSI MAG CoreLiquid M360
  • Corsair Vengeance RGB Pro DDR4 3600 MHz 4x8 GB
  • FSP Hydro G PRO 1000W
  • 3X SSD ve 2X M.2
Kullanmakta olduğum kasa

IMG_20241122_094519.jpg

Almayı planladığım sistem
PC HOCASI-GG12 / AMD Ryzen 5 7600 TRAY / ASUS Dual Radeon RX 7800 XT OC 16GB / 16GB RAM / 1TB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi

Bellekleri şununla değiştirdim
34.560 TL tutuyor.

Alacağım sistemden anakart, işlemci, bellekler ve ekran kartını direkt mevcut kasaya takacağım. Yeni kasa, güç kaynağı ve M.2 SSD'yi de elden çıkartacağım.

Böyle bir geçiş planlıyorum. Sizce nasıl?

Son düzenleme:
Yani elinizdeki sistem daha uzun seneler götürür. Yeni sisteme geçiş iş amaçlı değilse eğer saçma olur. Oyun için değişmek isterseniz biraz daha bekleyebilirsiniz. İşlemci 5800x3DYe yükseltilebilir mevcut sistemde. Diyeceklerim bu kadar.

İkinci elde ne kadara çıkarabilirsiniz parçaları, ona göre değişen cevaptır. Eğer ki size maliyeti 10k'yi geçiyorsa gerek yok, daha altıysa yapılabilir.
Ramler için de 2x8 değil de 2x16 daha geleceğe dönük olur

Hocam mevcut olarak AM5 sistem kullanıyorum, ama AM5'in hala stabil bir evrede olduğunu düşünmüyorum. Bilgisayarı ilk aldığım sıralar ara sıra durduk yere donuyordu, yeniden başlatmam gerekiyordu, hiç bir şey yapmadım kendi kendine düzeldi. Bana kalırsa AM5'in daha süresi var.

Yeni Soket yapısı, Yeni sistem tabi görece daha yüksek performans verebilir. Fakat elinizdeki sistem de gayet iyi. Elinizdeki sistem ile Yeni sistem kıyaslandığında, Şu zamanda 35 bin para harcamaya değmez.

Çok mantıksız bir geçiş gibi geldi. Bu sisteme sadece 5700X3D takılıp keyfe bakılır. (57X3-79XT kullanıyorum.)

Yok illa AM5-DDR5 geçeceğim diyorsanız da sadece işlemci-anakart-RAM üçlüsünü değiştirin. Sisteminizin kalanı gayet iyi, fazla masraf ve uğraşa gerek yok.

Sistemde şöyle bir sorun yaşamaktayım; sıvı soğutmayla mı alakalı bilmiyorum ama nadiren de olsa durduk yere işlemci sıcaklığı 5'er 10'ar derece artarak 100 derece üzerine kadar çıkıyor ve sistem kapanıyor. Sıvı soğutma çalışmayı mı kesiyor artık bilemiyorum ama sıcaklıkta böyle bir patlama oluyor. Birkaç gün önce bu durum olduğunda sistemi yeniden başlatayım dedim ama ne olduysa Seasonic Focus GX-850 gibi sağlam güç kaynağı arızalandı ve FSP Hydro G Pro 1000W sipariş verdim. Yeni sistem alarak sorunu kökten halletme düşüncesindeyim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı