AM4 soketli sistem önerisi

mfgecit

Hectopat
Yer
Dünya
Daha fazla  
Meslek
Boyacı
Arkadaşlar bu yaz ekran kartı aldıktan sonra sistemimi DDR4'e çekmeyi düşünüyorum. Bunun için minimum 600W kaliteli bir PSU, kaliteli AM4 soket bir anakart, uygun fiyatlı DDR4 8 GB RAM, AM4 soketli F/P işlemci ve üzmeyecek bir M.2 SSD düşünüyorum.
Bu istediklerimin tümünün uygun fiyatlı ama kaliteli olmasını istiyorum.
Saydığım parçaları çalışırken her ay parça parça almayı düşünüyorum. Önce ekran kartı olarak GT 1030 GDDR5 almayı düşünüyorum. Ama uzun vadede daha iyi bir ekran kartına geçtiğimde sistemimin de darboğaz sorunu ile karşı karşıya kalmasını istemiyorum.

Uygun fiyatlı derken keşke adamakıllı bütçe söyleseydiniz kime göre neye göre uygun.
F/P kaliteli parçalar.
Genel anlamda sistem için bütçeni belirtirsen daha güzel şeyler yaparız.

Uygun fiyatlı derken keşke adamakıllı bütçe söyleseydiniz kime göre neye göre uygun.
F/P kaliteli parçalar.

Bütçem tam belirli değil parça parça alacağım için.
F/P kaliteli parçalar.

Gönderdiğiniz parçalar gerçekten çok güzel ve tam istediğim gibi fakat işlemci fiyatı beni biraz aşıyor.

Bütçem tam belirli değil parça parça alacağım için.

Gönderdiğiniz parçalar gerçekten çok güzel ve tam istediğim gibi fakat işlemci fiyatı beni biraz aşıyor.

İkinci el düşünür müsünüz?

İkinci el düşünür müsünüz?

Bunun fiyatı iyi gibi ama dediğim gibi uzun vadede yeni ekran kartı aldığımda sıkıntı yaratmaması lazım. Bu işlemci güzel midir önerir misiniz

Bunun fiyatı iyi gibi ama dediğim gibi uzun vadede yeni ekran kartı aldığımda sıkıntı yaratmaması lazım. Bu işlemci güzel midir önerir misiniz?

Hangi ekran kartını düşünüyorsunuz 2060'a kadar sorunsuzca besler 3060 da sıkıntı yaşayacağınız anlar olur. 6/6 olması ve çoklu çekirdek performansı kötü bu da eğer render gibi işlerle uğraşıyorsanız sizi tatmin etmez biraz daha vererek R5 3600 almak daha mantıklı fakat ben sadece oyun oynarım derseniz R5 3500X oyun performansı canavar gibi gayet yeterli.

Hangi ekran kartını düşünüyorsunuz 2060'a kadar sorunsuzca besler 3060 da sıkıntı yaşayacağınız anlar olur. 6/6 olması ve çoklu çekirdek performansı kötü bu da eğer render gibi işlerle uğraşıyorsanız sizi tatmin etmez biraz daha vererek R5 3600 almak daha mantıklı fakat ben sadece oyun oynarım derseniz R5 3500X oyun performansı canavar gibi gayet yeterli.

2060 zaten benim için rekor olur. Render falan yapmam paso Valorant GTA 5 CS:GO Minecraft kardeşim için de Roblox.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı