AM4 vs AM5 sistem yükseltme

Bütçe
5000tl + satılan parçalar

ehven1ser

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Rx 7800XT
Ryzen 5 5600
Asus B550M Prime WiFi II
MSI MAG 100R 650W
2K QHD Excalibur 1MS 144HZ Monitor
32 GB 3600MHz Kingston RAM (2x16)
KC3000 SSD
Meslek
Kabin memuru
Merhaba,
Sistem özelliklerim:
2K monitör.
RX 7800XT.
Ryzen 5 5600.
ASUS Prime B550M Wi-Fi 2
650W PSU.

Meta Quest 3 ıle VR oyunlar ve 2K ekranda RPG oyunlar oynuyorum.

Sizce R7 5700x3D ile mi yükseltme yapmalıyım.
Yoksa ekran kartı parçaları yaklaşık 10k ya ikinci elde satıp. AM5 sistem mi yapmayalım?

Ancak AM5 sistemde bu para ile anca 7500F işlemci kullanırım büyük ihtimalle, verdiğim para aldığım FPS farkına değer mi sizce?

Yoksa boş macera mi arıyorum :)

AM5 Alın Daha Sonra Daha İyi Yükseltmeler Yapabilirsin.

.Merhaba,
Sistem özelliklerim:
2K monitör.
RX 7800XT.
Ryzen 5 5600.
ASUS Prime B550M Wi-Fi 2
650W PSU.

Meta Quest 3 ıle VR oyunlar ve 2K ekranda RPG oyunlar oynuyorum.

Sizce R7 5700x3D ile mi yükseltme yapmalıyım.
Yoksa ekran kartı parçaları yaklaşık 10k ya ikinci elde satıp. AM5 sistem mi yapmayalım?

Ancak AM5 sistemde bu para ile anca 7500F işlemci kullanırım büyük ihtimalle, verdiğim para aldığım FPS farkına değer mi sizce?

Yoksa boş macera mi arıyorum :)
Eğer kısa vadede performans istiyorsanız işlemcinizi 2. el satıp 2. elden 8C bir işlemciye çıkıp kullanabilirsiniz. Fark edecektir kesinlikle. Bu boyutta belleklerle etkisini daha iyi gösterir. Sadece 1 donanım değiştirmiş olursunuz. Anakartınız da güzelmiş zaten.
Bir süre sonra yine yetmezse o zaman AM5 geçin bence. CPU MB set satıp geçersiniz. Çok bir fiyat kaybı da yaşanmaz gibi. Daha vakti var gibi geçişe bu sistemin. Paraya değer hale gelince alırsınız siz de.
CPU ille ki sıfır temin edilecekse direkt AM5'e geçmek mantıklı zaten.

Eğer kısa vadede performans istiyorsanız işlemcinizi 2. el satıp 2. elden 8C bir işlemciye çıkıp kullanabilirsiniz. Fark edecektir kesinlikle. Bu boyutta belleklerle etkisini daha iyi gösterir. Sadece 1 donanım değiştirmiş olursunuz. Anakartınız da güzelmiş zaten.
Bir süre sonra yine yetmezse o zaman AM5 geçin bence. CPU MB set satıp geçersiniz. Çok bir fiyat kaybı da yaşanmaz gibi. Daha vakti var gibi geçişe bu sistemin. Paraya değer hale gelince alırsınız siz de.
CPU ille ki sıfır temin edilecekse direkt AM5'e geçmek mantıklı zaten.

Cevabınız için çok teşekkür ederim. 8C işlemci ne demek?
Düşündüğüm ikinci el işlemci 5700x3D ama yok maalesef 9K ya satıyorlar satanlar halbuki sıfırı 10.500TL

Cevabınız için çok teşekkür ederim. 8C işlemci ne demek?
Düşündüğüm ikinci el işlemci 5700x3D ama yok maalesef 9K ya satıyorlar satanlar halbuki sıfırı 10.500TL
8c dediğim şey, bahsettiğiniz işlemci gibi 8 çekirdek olan işlemciler ve türevleri oluyor hocam. 3d olsun veya olmasın yine çekirdek sayısı farkı gösterir kendisini. Ama 3D olması oyunlarda epey gösteriyor, tercih sebebiniz de budur zaten.

Uzun süredir piyasaya bakmıyordum evet anlamsız yüksek fiyat biçiliyor işlemcilere. Denk gelirse ucuza, am5 geçişi öncesi yine de alınabilir. 7500fye geçmiş gibi fark açabilir sadece işlemci değiştirmek ama bu haliyle am5i bayağı mantıklı hale getiriyor fiyatlar. 7500f ile 5600 arasında tek çekirdekten ötürü epey fark olacaktır ama daha yüksek işlemciyle girmek daha mantıklı olur yükseltmeyi anlamlı kılmak adına. Daha sonra 9. Nesile de dönülebilir.

Ama benim fikrim, hocam şimdilik 5700x3d alternatifleri bakın ucuza denk gelirse biriktirene kadar sistemi kullanın. Kullanım seneryonuza bakılınca kurtarabilir gibi. Satarken zarar etmezsiniz, gidip AM5e de 7500fden daha yüksek işlemcilerle giriş yaparsınız. 7500F dediğim gibi yine fark eder ama tüm anakart ve bellekler değiştikten sonra o fark küçük kalıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı