AM4 vs AM5

BAY Bilal

Decapat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar. Sistem toplayıcam ama biraz kararsız kaldım. Çoğu 2. el parçalar olacak. Sorum şöyle: 1. AM4 5600 işlemci + RX 6600 tarzı bir sistem, diğeri ise 2. AMD 7700 işlemci. APU, yenilikçi AM5 anakarta geçmek istiyorum ama 2. sisteme ekran kartını uzun süre alamayabilirim. 1. sistem de diğerine nazaran eski ama sağlam performans verir diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni nesil her zaman için daha iyi fakat tamamen sana bağlı, gelecek planlarına göre bir seçim bu. İleride bir upgrade düşüncen yoksa AM4 bir sistem de sana günümüz şartlarında gayet yetecektir.

Am5 ama ekran kartına bütçe bulmak gerekiyor. Am5 geçip bazı parçalardan kısmanız daha iyi olabilir. Am5'in önü açık sonuçta ekran kartı her türlü alınır ama Am4'ten 5 e geçmek uğraştırır. 4'ün de upgrade seçenekleri iyi güzel işlemcileri var ama uzun ömürlü olması açısından Am5 daha iyi bence.

Bence bu senaryoda sıfır fiyatlarını baz alarak mantık yürütürsek AM5 alıp 7700 yerine 7500F tercih edilip işlemcil fiyat farkında ki 3.000 TL kalan paraya 2. el GPU tercih etmek daha akıllıca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…