AM4'ten AM5 sisteme yükseltmek mantıklı mı?

662040

Hectopat
AM5 sistemler yavaş yavaş yaygınlaşmaya başladı biliyorsunuz, şu an AM4 bir sistemi olan birisinin, ekran kartı aynı kalacak şekilde AM5 sisteme yükseltmesi mantıklı mı? Yoksa AM4 anakartta kalıp daha yüksek bir işlemci alması mı mantıklı?
Yani illa yeni nesil diye bir üste geçmek gerekmeli mi?

Konuyu arkadaşım ısrar etti diye açtım, 2 ay önce bir sistem aldı AM4 şimdi çıkan AM5 sistemleri neredeyse aynı fiyata görünce tribe girdi, ben dedim ama sizin yorumlarınız değerli.

Son düzenleme:
Bende r5 5600x+3060ti ikilisi var büyük ihtimalle ilk ekran kartımı yükselteceğim sonrasında ise AM5'e geçeceğim. Bence direkt balıklama atlamaya gerek yok.

Kanka, diyorsan ki ben şu anda performans istiyorum o zaman AM4 işlemci al ama diyorsan ki ben geleceğe yatırım yapmak istiyorum gelecekte de yükseltebilirim sistemi git AM5 al.
Ben olsam AM5 alırdım. Yarın bir gün zam gelir. Ne olacağı belli olmaz.

Konuyu arkadaşım ısrar etti diye açtım, 2 ay önce bir sistem aldı AM4 şimdi çıkan AM5 sistemleri neredeyse aynı fiyata görünce tribe girdi, ben dedim ama sizin yorumlarınız değerli.

AM5 anakart en ucuzu 3K hocam, Cok'da geleceğini düşünmüyorum ben.

Yukarda @HaciSakir28 dediği çok doğru. AM5 sistemler şuan yaygın değilken almak daha mantıklı. Çünkü teknoloji gelişiyor. En sonunda sıra AM5 sistemlere gelicek bu da artık daha pahalı olması ve almanın zorlaşması demek.O yüzden geleceğe yatırım yapmak her zaman daha iyi ve daha performanslı olur. İlerde iyi ki almışım dersiniz. Geçmeniz çok daha güzel olur

Tüm parçaları yazsanız iyi olur. Sistemin ekran kartına yakın bir sistemse, bu sistem sizi uzun süre götür. Arkadaşın sistemi alalı 2 ay olmuş, bundan sonra yapacak bir şey yok. Morali bozuluyorsa boşu boşuna sistemleri takip etmesin. Aynısını ben de yaşamıştım, teknoloji gelişen bir şey sonuçta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…