Alıyor hocam, bir üstte yazdım zaten konuyu açma sebebimi arkadaş tribe girdi o yüzden açtım.Mevcut işlemciniz ile tam performans alabiliyorsanız AM5'e geçmeniz şart değil ancak bütçeniz varsa ve sizi zora sokmayacaksa neden olmasın?
Talep arttıkça pahalanır herşey. Şuan AM5 sistemler o kadar yaygın değil. Türkiye ekonomisinden bahsediyoruz. Her ay her şeye zam geliyor. İlerde yeni teknolojilere sahip bilgisayarlar lazım olacak. O zaman AM5 sisteme geçmek isteyceksiniz ama şimdiki den daha pahalı olacak. Şimdiye dönük yatırım yapmak yerine her zaman tercihim geleceğe yatırım yapmaktır. Bu sizi hiç bir zaman üzmezKonuyu arkadaşım ısrar etti diye açtım, 2 ay önce bir sistem aldı AM4 şimdi çıkan AM5 sistemleri neredeyse aynı fiyata görünce tribe girdi, ben dedim ama sizin yorumlarınız değerli.
AM5 anakart en ucuzu 3K hocam, Cok'da geleceğini düşünmüyorum ben.
Tüm parçaları yazsanız iyi olur. Sistemin ekran kartına yakın bir sistemse, bu sistem sizi uzun süre götür. Arkadaşın sistemi alalı 2 ay olmuş, bundan sonra yapacak bir şey yok. Morali bozuluyorsa boşu boşuna sistemleri takip etmesin. Aynısını ben de yaşamıştım, teknoloji gelişen bir şey sonuçta.
O her zaman olacak hiç bir zaman yeni teknolojiye yetişemeyiz hep bir adım geride kalıcaz. İmkanı varsa şimdiden geleceğe yatırım yapsın ama zorlanacaksa kendisini dara sokmasının bir mantığı yok.Sistemi uyumlu hocam, kendisi aynı dediğiniz gibi sürekli YouTube sistem videoları izliyor. Ah keşke bekleseydim bak daha iyisi çıktı vs. Triplere giriyor elindeki Sistem'de iyi yani. Bende Çorum'da olunca konu açmak istedim onun adına.
İlla hemen geçmesine gerek yok, sonra da geçebilir.Yani illa yeni nesil diye bir üste geçmek gerekmeli mi?
O her zaman olacak hiçbir zaman yeni teknolojiye yetişemeyiz hep bir adım geride kalacağız. İmkanı varsa şimdiden geleceğe yatırım yapsın ama zorlanacaksa kendisini dara sokmasının bir mantığı yok.
Sonra da geçebilir ama bence şimdiden geçmekte fayda var. Ben bile Ram'lerimi 32 ye çıkardım. İlerde her şey 32GB'a yakın Ram isteyecek o zaman talep artacak ve zamlanacak.İlla hemen geçmesine gerek yok, sonra da geçebilir.
İşte o kadar dertlenmesin. Sürekli her şey yenilenecek o zaman ne yapacak sürekli sistem mi değişecek. Bundan kurtulsun gerek yok böyle şeylere düşünüp en iyi kararı versin yazılanlardanBende benzer şeyleri söyledim, sistemi iyi onun kafasına takılan, biraz bekleseydim oluyor. Ama o Zaman'da dolar birden fırladı beklese bir dert beklemede bir dert.
Sonra da geçebilir ama bence şimdiden geçmekte fayda var. Ben bile RAM'lerimi 32'ye çıkardım. İleride her şey 32 GB'a yakın RAM isteyecek o zaman talep artacak ve zamlanacak.
Doğrudur tabi ki de Fps değerleri çok artmayacaktır ama alacağı sisteme bağlı DDDR5 RAM ve yeni nesil işlemcilerle AM4 sistemlerden çok daha iyi FPS alırYa aslında, kendisi istese geçer ben konuyu açarak tamam geleceğe yönelik ama AM4 sistemin ile AM5 geçeceğin sistemler daha çok FPS vs alamayacaksınız, onu doğrulamak için'de açtım.
Çok doğru yani, hiçbir zaman teknolojiye milyarder olmadığımız için yetisemiyeceğiz hele Türkiye'de istek imkansızO her zaman olacak hiç bir zaman yeni teknolojiye yetişemeyiz hep bir adım geride kalıcaz.
iPhone 15 çıktı. iPhone 14 Pro Max alanlar gidip de iPhone 15 mi alacak sürekli olmaz ki böyle sırf israftır.
Doğrudur tabii ki de FPS değerleri çok artmayacaktır ama alacağı sisteme bağlı DDDR5 RAM ve yeni nesil işlemcilerle AM4 sistemlerden çok daha iyi FPS alır