AM4'ten AM5'e geçilmeli mi?

tacHe

Hectopat
3070 Ti.
R5 5600.
DDR4 64 GB.

Sizce 15-20k+ harcama yapıp AM5'e geçmeli miyim? Ya da sadece işlemciyimi yükseltmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
3070 Ti.
R5 5600.
DDR4 64 GB.

Sizce 15-20k+ harcama yapıp AM5'e geçmeli miyim? Ya da sadece işlemciyimi yükseltmeliyim?
Performanstan memnunsanız am4 üzerinden yükseltmeye gerek yok bence. Eğer illa yükseltme yapmak istiyorsanız am5 üzerinden yapılması daha mantıklı olur.
Eğer am5 e geçerseniz şu şekilde yapılabilir.
12.400 yapıyor.

O sistemle 240 üstü alman gerek rekabetçi ayarlarda.
Bende ona şaşırıyorum zaten sorun ya ekran kartında ya da işlemcide bilmiyorum. Ekran kartını ikinci el almıştım.

Performanstan memnunsanız am4 üzerinden yükseltmeye gerek yok bence. Eğer illa yükseltme yapmak istiyorsanız am5 üzerinden yapılması daha mantıklı olur.
Eğer am5 e geçerseniz şu şekilde yapılabilir.
12.400 yapıyor.
İşlerim gereği RAM en az 64 olmalı. RAM ile birlikte 15-20k tutuyor.

Bende ona şaşırıyorum zaten sorun ya ekran kartında ya da işlemcide bilmiyorum. Ekran kartını ikinci el almıştım.
CS2'nin optimizasyonu ağır rezalet. Geçen sene 190-230 FPS arası alıyordum bu sene hangi ayarı yaparsam aynı FPS değerlerini yakalayamıyorum. Diğer oyunlarda ya da benchmarklarda bir sorun yok.

CS2'nin optimizasyonu ağır rezalet. Geçen sene 190-230 FPS arası alıyordum bu sene hangi ayarı yaparsam aynı FPS değerlerini yakalayamıyorum. Diğer oyunlarda ya da benchmarklarda bir sorun yok.
Dediğiniz gibi CS2'nin optimizasyonu rezalet. Zaten bu sorunda sadece CS2'de oluyor. CS2'de büyük ölçüde işlemci etkili bu yüzden yükseltmek istiyorum.

İşlerim gereği RAM en az 64 olmalı. RAM ile birlikte 15-20k tutuyor.
7500F için diyorsan 64 fazla kaçar 32 ideal günümüz için. CS2 optimizasyonu evet kötü her güncelleme ile oyunu etkileyen bir yenilik olmasa FPS düşüyor ama 240 altı alıyorsan bir sıkıntı olabilir.

Dediğiniz gibi CS2'nin optimizasyonu rezalet. Zaten bu sorunda sadece CS2'de oluyor. CS2'de büyük ölçüde işlemci etkili bu yüzden yükseltmek istiyorum.

O zaman AM5'e geçmek mantıklı dostum. Ama bütçeyi biraz yükseltip 7000 serisi yerine 9000 serisi tercih edebilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı