AM5 anakart önerisi

Dikkatımı çeken bir markanın anakartı normalde ekran kartlarıyla tanınır hatta ekran kartlarında çok düşük failrate(problemli donanım üretim oranı) mevcut. Bence ekran kartı bir anakarttan daha komplike bir yapıya sahip diyeceğim o ki ekran kartını yapan anakartı hayli hayli yapar. Seçenekleriniz arasında bulundurabilirsiniz.

Dikkatımı çeken bir markanın anakartı normalde ekran kartlarıyla tanınır hatta ekran kartlarında çok düşük failrate(problemli donanım üretim oranı) mevcut. Bence ekran kartı bir anakarttan daha komplike bir yapıya sahip diyeceğim o ki ekran kartını yapan anakartı hayli hayli yapar. Seçenekleriniz arasında bulundurabilirsiniz.

Colorful'u anakart konusunda bilip bilmeden atmayın. (bilmiyorsanızda bilgi vermek isterim Colorful anakart kısmında kısmı olarak sıkıntı yaratacak gibi)
Sebebi;
Benim X570M Gaming frozen anakartım var anakartı aldım şu an 2600X ile kullanıyorum CS'ye merak sardım haliyle sağlam bir işlemci sonrası ekran kartı dedim 5700x3D en iyi işlemci şu anda AM4'te. Bende takmak istedim anakart AM4 değil mi sonuçta neyse BIOS güncellemek için girdim baktım en son BIOS 2022 tarihli 5800x3D optimize BIOS'u. Bana ne kardeşim senin anakartından beni alakadar etmez diyecekseniz; Colorful AM4'te sadece B550M Gaming frozen V15'e destek sunuyor şaka gibi gelebilir ama X570 anakartta PBO yok güncelleme desteğini de kestiler ilk Mail'e cevap verdiler sonrası tırt dönmediler bile.
B350 ve X370 anakartlara bakarsak Ryzen 3000 serisi desteğini görürseniz Colorful'da şükredin onlarda hiç güncelleme yok. O B650M anakartıda yakında pabucunu dama atarlar en yakın AMD yeni soket çıkarınca olur tahmini. ASUS MSI BIOSTAR ASRock vs güncelleme alırken siz avcunuzun içine bakarsınız.

Bu kart yukarıda hocamın attığı BIOSTAR anakart gibi gerçekten dip bir fiyata satılsa evet belki tercih edilebilirdi ancak fiyatı 5000 baremine dayadıktan sonra bilemiyorum bakmak sizce de mantıklı mı? Ben daha önce bir sistemde 120GB SSD'sini aldım şahsen sorun görmedim ancak anakart tarafında özellikle BIOS kısmında Turbox ürünlerinden hallice gibi bir durumu var.

Bu kart yukarıda hocamın attığı BIOSTAR anakart gibi gerçekten dip bir fiyata satılsa evet belki tercih edilebilirdi ancak fiyatı 5000 baremine dayadıktan sonra bilemiyorum bakmak sizce de mantıklı mı? Ben daha önce bir sistemde 120GB SSD'sini aldım şahsen sorun görmedim ancak anakart tarafında özellikle BIOS kısmında Turbox ürünlerinden hallice gibi bir durumu var.

BIOS'u kısmı olarak da var sağ olsun alan arkadaş attı.
Şöyle diyeyim donanım olarak üzmez kalitelidir fakat yazılım olarak aynısını diyemem alınır mı? Alınır AM5'in ömrü bitene kadar destek sunarlar diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı