AM5 anakart önerisi

shirowo

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar. Yeni bir AM5 ve ATX form faktöründe anakart almayı planlıyorum. İlk seçeneğim MSI B650 Gaming Plus en ucuz seçenek bu. İkinci seçeneğim ise 12000 TL civarına X870 veya X670E almak. B650 8000 TL civarı desek sizce aradaki 4000 TL farka değer mi X670E ve X870 anakartlar? RTX 5070 Ti kullanıyorum yani PCI-e 5.0 olsa güzel olur her ne kadar performans farkı çok az olsa bile. B650 PCI-e 5.0'a sahip olsa düşünmeden alırdım.

Selamlar. Yeni bir AM5 ve ATX form faktöründe anakart almayı planlıyorum. İlk seçeneğim MSI B650 Gaming Plus en ucuz seçenek bu. İkinci seçeneğim ise 12000 TL civarına X870 veya X670E almak. B650 8000 TL civarı desek sizce aradaki 4000 TL farka değer mi X670E ve X870 anakartlar? RTX 5070 Ti kullanıyorum yani PCI-e 5.0 olsa güzel olur her ne kadar performans farkı çok az olsa bile. B650 PCI-e 5.0'a sahip olsa düşünmeden alırdım.

Geliştirilebilirlik açısından PCI-E5 güzel tercih olur ve RTX 5070 Ti sisteme PCI-E5 bence kesinlikle gerekli.

Bu daha iyi değil mi?
Dediğiniz gibi gerçekten de daha iyi. Bir 600-700 daha ekleyip X870 bile alınabilir. Ama asıl merak ettiğim nokta bu paraya değer mi? Bu arada çok fazla anakart araştırması yapmama rağmen bu anakartı ilk defa görüyorum teşekkürler öneriniz için, hem fiyat hem kalite güzel gözüküyor.

Dediğiniz gibi gerçekten de daha iyi. Bir 600-700 daha ekleyip X870 bile alınabilir. Ama asıl merak ettiğim nokta bu paraya değer mi? Bu arada çok fazla anakart araştırması yapmama rağmen bu anakartı ilk defa görüyorum teşekkürler öneriniz için, hem fiyat hem kalite güzel gözüküyor.

Performans anlamında değmez. Anakartın performansa etkisi spesifik durumlar haricinde olmaz. 5070 Ti'nin veri yolu kırpılmamış yani gen 4 anakart kullanırsanız 1-3 arası FPS kaybı olur en fazla. Onun dışında da fark olmaz. Anakarlar arasında fiyat farkı olmasının sebebi sunduğu özellikler. Wi-Fi, Bluetooth, ses çipi, faz sayısı, fazların kalitesi, soğutma blokları, ekstra M.2 slotu, daha fazla SATA yuvası vs.
veya yüksek güç tüketen işlemciye giriş seviye anakart falan takman lazım. AMD tarafında bu tarz sorunlar yok.
5090 gibi gen 5 X16 kullanıyor 5070 Ti. 5090 da hiç fark etmemiş neredeyse. Ekran kartı veya işlemciye overclock yapsan daha çok fark eder. Veya RAM'lerin gecikme değerlerini düşürsen yine daha çok fark eder. Ekstra 4-5k ödemene gerek yok. Hatta 8K B650 Gaming Plus Wi-Fi'ya vermene gerek yok.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunu al geç.

Veya forumdaki arkadaşların önerdiği Colorful anakartı alabilirsin. Anakart için Colorful'a sıcak bakmıyorum. Yine de tercih meselesi.

Son düzenleme:
Am2 zamanından beri Asrock ve Biostar anakartlar kullandım. Hiç bir zaman arıza yaşamadım. Asrock taichi ve Biostar valkyrie anakartlar harikadır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı