AM5 anakart tavsiyesi

Bütçe
5000

TyReX06

Kilopat
Daha fazla  
İşlemci
R5 7600X
Merhaba arkadaşlar,

Webe özel 4600 TL'ye düşmüş hazır AM5 cıkmışken güncel bir sistem toplamayı düşünüyorum. Bu anakart işimi görür mü?

R5 7600X ve RX 6950 XT sistem için uygun olur mu? Mikro oldugu için küçük gelir mi ya da siz ne tavsiye edersiniz 5 bin bandında?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gelişmiş bir anakart fakat 8+4 güç beslemesi var. Güç kaynağın eski ise güç kabloları yetmeyebilir. Genelde 4 pinlik olanı takmasanda çalışıyorlar ama hepsini doldurmak en iyisi.

Bir de bu var hocam sistem komple sıfırdan topluyorum PSU vs hepsını alacağım ana bileşenleri tamamlarsam gerisi bir şekilde hallolucak indirimde 5100 liraya geliyor.

Am5 anakartla geçip b650 çipsetli anakart almanız yanlış olur, çünkü önceki nesil özellikleri barındırıyor, 7000 serisi işlemcilerin yeni özellikleri için sonunda E takısı olan seriyi almalısınız (b650E x670e,x670)
Nvme ve ekrankartı için pcie 5.0 desteği sadece bu kartlarda var, eğer E kodlu ankart alırsanız sisteminiz en az 5 yıl sizi götürecektir. (Bu anakartlarda en az PCI x16 5.0 olanından 2 tane olanları tercih etmenizi öneririm)

Bu ürünlere bakabilirsiniZ
Asus ROG Strix B650E-E Gaming WiFi
MSI X670E Carbon WiFi

Son düzenleme:
AM5 anakartla geçip B650 çipsetli anakart almanız yanlış olur, çünkü önceki nesil özellikleri barındırıyor, 7000 serisi işlemcilerin yeni özellikleri için sonunda e takısı olan seriyi almalısınız (B650e X670e, X670)
NVMe ve ekran kartı için PCI-e 5.0 desteği sadece bu kartlarda var, eğer e kodlu ankart alırsanız sisteminiz en az 5 yıl sizi götürecektir. (bu anakartlarda en az PCI X16 5.0 olanından 2 tane olanları tercih etmenizi öneririm)

Bu ürünlere bakabilirsiniz.
ASUS ROG STRIX B650E-E Gaming Wi-Fi
MSI X670E Carbon Wi-Fi

B650M p aldım hocam arada 5000TL fark var zaten toplam 42bin TL tuttu bir 5000 daha bayılamadım zaten bu sistem artık 1080p de iş görmeyene kadar devam ederim gibi geliyor belki ileride elime para geçerse Update yapabilirim anakartı satabilirsem yoksa şu an bir fazladan 5000 imkanı yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı