AM5 mi AM4 mü?

Eagle_Paw

Hectopat
Yer
İstanbul
Yeni sistem toplayacağım. AM5 soketli R5 7600X ile daha giriş seviye bir sistem mi toplasam? Yoksa AM4 soketli bir anakartla R7 5800X3D ile daha yüksek performanslı bir sistem mi?

İleride sistemde güncelleme yapmak için AM5 daha mantıklı geliyor ama hem anakartların hem de işlemcilerin fiyatı çok yüksek.

Ileriye donuk olmasindan oturu AM5 oneririm. Evet biraz yuksek kalacak ama bir sonraki nesil icin guncelleme yaptiginiz an parasini cikarmis olacak.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Oyun noktasinda ekstra bir durumlari yok gibi gordum.

Home - Geekbench Browser buradan da oyun disi testler dogrultusunda 7600xin daha basarili sonuc verdigini gordum.

Daha detayli arastirmak gerek tabii ama kabaca bakinca her kosulda 7600x mantikli geliyor bana.

Bu arada 7600x ile olacak sisteme giris seviye demek dogru degil. Biraz daha google search attigimda 5800x3d ile 7600x arasindan ben kesinlikle 7600x ile yoluma ilerlerim.

Son düzenleme:
AM4 anakartlari da sacma pahalandi. Soyle bir anakart alip 7600X'den devam etmek bence daha mantikli. Onu acik soket uzun vadede her zaman daha rahat ettirir. Ileride Zen 4 mimarili 3D islemciler cikar rahatca yukseltirsin.

Paran var ve sıfırdan mı kuracaksın? Eğer cevap evet ise geleceğe dönük daha mantıklı olacaktır ki bu AM5 alman demek oluyor. Eğer hali hazırda bir sistem var ise ve onu yükselteceksen AM4'den devam et.

sadece pci4 ve pci5 için bile am5 platformu , ssd nvme okuma hızlarına bakın 3000 mb sn den 7000 mb sn ye ve 14000mb sn çıkıyor bu bile sistem hızını inanılmaz arttırır oyun yüklemesinden performans uygulamalarına kadar

Ocak ayında CES 2023'te 7000X3D serileri tanıtılacak, AM5 platform alarak ilerisi için bir yatırım yapmış olursun, 2025'e kadar AMD, AM5 platformunu destekliyor.

Şu an elinde AM4 bir anakart olsa 5800X3D mantıklı olabilirdi, sonuçta oyun için standart kullanıcıya, yüksek seviye bir performans veriyor, ancak sıfırdan sistem dizilecekse AM5 kesinlikle daha mantıklı, evet anakart fiyatları daha pahalı ama, en azından garanti 3 sene değiştirmiyorsun, şuan AM4 alarak ölü bir sisteme para veriyorsun.

Ki zaten yukarıda belirtilmiş PCI-e 5.0 SSD'ler gelince ortam baya şenlenecek, yine aynı şekilde PCI-e 5.0 ekran kartlarını da unutmamak lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı