AM5 MSI sistem açılmıyor

kerem922

Hectopat
Anakart: MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi
Işlemci: Ryzen 5 9600X.
RAM: Patriot Viper Venom RGB pvVR532G680C34K 32 GB (2x16 GB) DDR5 6800MHz CL34.

Merhaba, sistemi bugün yeni topladım. RAM'ler 1 ve 3. slota takılınca kırmızı ve sarı LED yanarken 2. ve 4. slota takılınca ilk başta kırmızı ve sarı yanıyor sonra sönüyor sonra ekran gelip gidiyor monitörde bir süre sonra da duruyor ekranın gidip gelmesi. Kısaca siyah ekran.

CPU pinleri yamulmus mu diye kontrol ettim ama hepsi düzgün, BIOS güncellemesi de en son olan BIOS'a güncelledim. Işlemciyi çıkartıp tekrar taktım soğutucuyu da öyle ama aynı durumlar. Belki M.2 SSD'den oluyordur dedim onu da çıkartıp denedim olmadı, ekran kartını çıkarıp denedim onda da olmadı.

IMG-20250724-WA0011.jpeg

Hepsini baştan sona çıkar tak bakim çalışıyor mu bir şey gözden kaçmıştır bir de BIOS sıfırlamayı dener misin?

İkisini de ayrı ayrı denedim aynı. BIOS sıfırlamayi da tornavida ile birleştirerek yaptım ama sonuç alamadım.

2 - 4 tak bekle bakalim.

Deniyorum şimdi.

BIOS sıfırladım, RAM'ler 2 ve 4E takılı iken bekledim ama bir değişiklik olmadı bilgisayar hala post atmıyor.

Şimdi tek RAM taktım açıldı. 2. yi takarsam sorun devam edecek mi bilmiyorum kontrol edeceğim.

2. yi takınca sorun devam ediyor ve 2. yi ayrı tek olarak A2'ye takınca yine açılmıyor bilgisayar sanırım RAM bozuk.

2 - 4 tak bekle bakalim.

Böyle yapınca çalışmadı, RAM'lerden sorunlu olanın pinlerini silgi ile sildim (evet silgi) ve sorun çözüldü. 😃

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı