AM5 platformunda sıvı metal kullanınca akar mı?

Makaleler
2
RAM
2x16 32 GB 5200 MHz cl32
Ekran kartı
RX 7800 XT
Anakart
ASUS PRime B650M-K
İşlemci
Ryzen 5 7500F
AM5 platformunda Thermalright AM5 secure frame kullanarak aşağıda linkini bıraktığım sıvı metali kullanmayı düşünüyorum. Bu durumda sıvı metalin akma olasılığı nedir? Soğutucum DeepCool AK620 ve sıvı metalin akma olasılığını nasıl sıfıra indirebilirim? Ayrıca, sıvı metal kullanmaya değer mi? 15-20 derece düşüş yaşadığını söyleyen birçok yorum var.

15-20 derece düşse sana ne faydası olacak ki sistemini bu derece tehlikeye atacak bir riske giriyorsun. 60 derece çalışmasın 80 derece çalışsın. Bunlar elektronik aletler için gayet normal dereceler. İşlemcin zaten ısınan bir işlemci değil, istediğinin overclock'u at AK620 ile zarar görecek bir dereceye istesen de çıkaramazsın.

Akma olasılığını tamamen 0 yapabileceğini düşünmüyorum, onun yerine olası bir akma senaryosunda zarar görmesini engellemek için coating yapabilirsin. Ama bence 7500F için sıvı metale ihtiyacın yok, kaliteli bir macun al geç.

Ryzen 5 7500F icin yok fakat sadece bilgi amacli yazdim.

15-20 derece düşse sana ne faydası olacak ki sistemini bu derece tehlikeye atacak bir riske giriyorsun. 60 derece çalışmasın 80 derece çalışsın. Bunlar elektronik aletler için gayet normal dereceler. İşlemcin zaten ısınan bir işlemci değil, istediğinin Overclock'u at AK620 ile zarar görecek bir dereceye istesen de çıkaramazsın.

1717489291426.png

Haklisin aslinda bilgisayarin degil benim odamin sogumaya ihtiyaci var konuyu yanlış acmisim.

Ryzen 5 7500F icin yok fakat sadece bilgi amacli yazdim.
Sıvı metal çoğu zaman faydadan çok zarar getiriyor kullanım ve uygulama sırasındaki risklerinden dolayı, yeterince şanssızsan sürme biçimin bile manyetik alanını olumsuz etkileyebilir teoride :D.
IHS içi delid olmadığı sürece ben kullanmazdım.

Bana kalırsa ısı muhabbetini insanlar çok abartıyor. Örneğin masaüstünde 4080s ekran kartım için 55 dereceye kadar fan açtırmıyorum ben. Laptopumda şu an ekran kartım ve işlemcim 55 derece. Fanlarını oyuna girmediğim sürece kapalı tutuyorum. Çünkü 60-70 derece bunlar elektronik aletler için çok normal dereceler. 80 derece bile zarar vermiyor ama tercih etmem sadece, 80'den sonra fanları köklerim.

Bana kalırsa ısı muhabbetini insanlar çok abartıyor. Örneğin masaüstünde 4080s ekran kartım için 55 dereceye kadar fan açtırmıyorum ben. Laptopumda şu an ekran kartım ve işlemcim 55 derece. Fanlarını oyuna girmediğim sürece kapalı tutuyorum. Çünkü 60-70 derece bunlar elektronik aletler için çok normal dereceler. 80 derece bile zarar vermiyor ama tercih etmem sadece, 80'den sonra fanları köklerim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Soguk olmasi her zaman iyidir sicaktan korkmak degil soguk tercih edilmesinden. Bir de benim odam şu an nefes alinamayacak kadar sıcak oturdugum yerde terliyorum.

Ve 80 dereceden sonra fanlari koklerim tam bir Türk isi ben sessiz ve soguk olani tercih ederim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Soguk olmasi her zaman iyidir sicaktan korkmak degil soguk tercih edilmesinden. Bir de benim odam şu an nefes alinamayacak kadar sıcak oturdugum yerde terliyorum.

Ve 80 dereceden sonra fanlari koklerim tam bir Türk isi ben sessiz ve soguk olani tercih ederim.

Dostum aradaki bağlantıyı kurmakta zorlanmışsın ama neyse ben sana yardımcı olayım sorun değil. Belki ben de sistemimin sessiz çalışmasını istediğim endişelenmem gereken sıcaklıklara gelene kadar fanların hızını yükseltip başımı ağrıtmıyorumdur? Bunu anlamakta neden bu kadar zorluk çekip bir de triplere girmişsin ona anlam veremedim. Sistemimdeki bütün fanlar sistemin sessiz çalışması adına ( sıvı soğutmam dahil ) Arctic P14 ve P12 kombinasyonundan oluşmakta. Fanlarımı her zaman %50'de tutarım, oyun oynarken bile %50'de çalışırlar. Baktım 80 dereceye yaklaşıyor artık sessizlikten feragat edip parçalarımın zarar görecek sıcaklıklara çıkmasını engellerim. İki sistemi yan yana getir 1 yıl boyunca birini 50 diğerini 75 derecede çalıştır 1 yılın sonunda da arada hiç bir fark göremeyeceksin. Ben de serin çalışmasını tercih ederim ama önceliğim sessizliktir.
Attığın videoda adam güzel bir o.c atıp üzerine 165w'da 48 derece almış. Ben de sıvı soğutucuyu ve kasadaki tüm fanları fullersem aynı sıcaklığı alırım zaten 5900x kullandığım zaman 175w da çalıştığı oluyordu işlemcimin. Şimdi sadece şunu sorucam başımı ağrıtıp 48 derece çalıştıracağıma daha sessiz bir düzende 65-70 derece çalıştırmam kafamı dinlemem haricinde neyi değiştirecek ? 48 Derece çalışmayıversin.

Dostum aradaki bağlantıyı kurmakta zorlanmışsın ama neyse ben sana yardımcı olayım sorun değil. Belki ben de sistemimin sessiz çalışmasını istediğim endişelenmem gereken sıcaklıklara gelene kadar fanların hızını yükseltip başımı ağrıtmıyorumdur? Bunu anlamakta neden bu kadar zorluk çekip bir de triplere girmişsin ona anlam veremedim. Sistemimdeki bütün fanlar sistemin sessiz çalışması adına ( sıvı soğutmam dahil ) Arctic P14 ve P12 kombinasyonundan oluşmakta. Fanlarımı her zaman %50'de tutarım, oyun oynarken bile %50'de çalışırlar. Baktım 80 dereceye yaklaşıyor artık sessizlikten feragat edip parçalarımın zarar görecek sıcaklıklara çıkmasını engellerim. İki sistemi yan yana getir 1 yıl boyunca birini 50 diğerini 75 derecede çalıştır 1 yılın sonunda da arada hiçbir fark göremeyeceksin. Ben de serin çalışmasını tercih ederim ama önceliğim sessizliktir.
Attığın videoda adam güzel bir o.c atıp üzerine 165W'da 48 derece almış. Ben de sıvı soğutucuyu ve kasadaki tüm fanları fullersem aynı sıcaklığı alırım zaten 5900X kullandığım zaman 175W da çalıştığı oluyordu işlemcimin. Şimdi sadece şunu soracağım başımı ağrıtıp 48 derece çalıştıracağıma daha sessiz bir düzende 65-70 derece çalıştırmam kafamı dinlemem haricinde neyi değiştirecek? 48 derece çalışmayıversin.

Demek istediğim şey hem soğuk hem de düşük fan hızlarında çalışması amaçladığım şey. Yoksa 80 derece şu kadar ömür 50 derece şu kadar ömür diye bir şey demedim soğuk ve sessiz her zaman iyidir. Uzatmaya gerek yok zaten konuda size sorduğum şey bambaşka.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı