AM5 sistem için 2x8 GB vs 1x16 GB RAM

4qard

Picopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
📦 Sistem Özelliklerim

🧠 İşlemci: AMD Ryzen 5 5500
🎮 Ekran Kartı: AMD Radeon RX 5700 XT
💾 RAM: 16 GB Kingston 3200 MHz
🖥️ Monitör: ASUS TUF Gaming ”24” 1080p 180 Hz
Meslek
12.Sınıf Meslek lisesi Hastane Stajyer
Arkadaşlar para kısıtlı, AM5 sistem topluyorum, arada kaldım. 8x2 16 GB 6000 MHz RAM mi alayım yoksa 1x16 GB 6000 MHz mi alayım? Anakart çift kanal, ne yapacağım, kararsız kaldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dual channel her zaman daha avantajlıdır. Ama dersen yakın bir zamanda bir tane daha 16 GB RAM alırım o zaman şu an 1x16 alabilirsin.

Dual channel her zaman daha avantajlıdır. Ama dersen yakın bir zamanda bir tane daha 16 GB RAM alırım o zaman şu an 1x16 alabilirsin.

İleriye dönük zor tek kanal ile çift kanalda performans farkı nkdr olur.

İleriye dönük zor tek kanal ile çift kanalda performans farkı nkdr olur.
Gözle görülecek bir şekilde arada fark olur. O zaman 2x8 alabilirsin.

Özellikle şu RAM fiyatlarının uçuşta olduğu dönemde artık 2x8 almanın mantıksız olduğunu düşünüyorum. 1x16 al, ileride yükseltmek istersen dizlerini dövmezsin en azından.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Şu videoda dakika 7:40 dan itibaren oyun testleri mevcut.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
şu videoda dakika 7:40'dan itibaren oyun testleri mevcut.

Yani 2x8 diyorsunuz.

1x16 Diyorum ileride 2x16 yapmanız için. Günümüzde 2x8 tamamen boş masraf olacaktır. 2x16 sizi çok daha ileriye taşır. Zamanla 1 tane daha 16 GB alırsınız yanına size aradaki farkın az olduğunu ve ileri dönük olması adına tek slot 16 GB almanızı söylemiştin önceki mesajımda.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı