AM5 sistem için PSU ve kasa önerisi

Tingana

Hectopat
Ryzen 5 7500F.

ASUS A620 m Plus Wi-Fi

XPG DDR5 6000 MHz CL 30.

PowerColor Red Devil 7800 XT (bir ay sonra alınacak)

ASUS ROG STRIX RX 5600 XT.

Fury Renegade 2 TB M.2 SSD.

Herkese merhaba,

Topladigim bu sisteme uygun kasa ve PSU almak istiyorum.

Elimde su an eski PC'den kalan bu PSU mevcut ancak 5 yıl oldu ve 12vden 630W güç veriyor.

İleride 7800XT ile guncelleyecegim için PSU'dan da emin olamadim.

Bütçe 6000 TL ( biraz daha çıkabilirim)

Tercihim kasa ve PSU'yu ayri ayrı almak ancak hocalarımin güvendiği uygun olan bir kombinde olabilir.

Aklımdaki kasa bu ancak DRGB olması bir sorunum bilemiyorum anakartın ARGB desteği mevcut. Işıklı şeylerden çok anlamam öneri rica ediyorum.

Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Aklımdaki kasa bu ancak DRGB olması bir sorunum bilemiyorum anakartın ARGB desteği mevcut. Işıklı şeylerden çok anlamam öneri rica ediyorum.
DRGB, teknoloji olarak bir nevi ARGB, sadece baglantisi farkli, ancak G360A'da ARGB donusturucu var, bu sayede ARGB destekli anakartlara baglantisini yapip kontrol edebiliyorsun renklerini. ARGB portun yoksa da Phanteks'in on panele koydugu dugme sayesinde limitli de olsan renkleri kontrol edebiliyorsun yine, yani kendi icinde kontrolcusu de mevcut.

Guc kaynagi icin butcen nedir?

Fikrinizi öğrenebilirim?

Fiyatları tam olarak ikiye bölersek epey uygun. Kasanın ne kadar iyi olduğu konusunda detaylı bilgiyi @BerkayZ87 daha iyi verir. RM850e, düşündüğümüzde yaklaşık 3000 TL fiyata ATX 3.0 & PCI-e 5.0 bir model almış olacaksınız. Kalitesi ve performansı da ortalamanın üzerinde.

@BerkayZ87 hocam PSU tier a listesinde olan bir PSU. Güzel değil derken uzun vadede sorun çıkar anlamında mı söylediniz? Yoksa orta kalite, daha iyisi var anlamında mı söylediniz?

Kasa konusunda bir bilgim olmadığı için danıştım size 7800XT sığmaz mı bu kasaya ya da havalandırması mı kötü?

Fiyat olarak bana uygun geldi o yüzden paylaştım ama yine de önerilerinize açığım.

Ya da direkt size yardımcı olmak amacıyla şöyle sorayım siz olsanız ne yapardınız? 😂

hocam PSU tier a listesinde olan bir PSU.

Tier liste bakarak ezbere model bakmayın. Kim şu algıyı yaydıysa tebrik ediyorum gerçekten. O liste hem güncel değil, hem de metodolojileri irili ufaklı pek çok detayı kaçırıyor. En son bakacağınız yer olmalı orası.

RM850e, 3000 TL civarına denk geleceği varsayılırsa o fiyata 850W olması ve 12VHPWR çıkışının hatırına epey iyi. Aynı fiyata rakibi de yok şu an. Türkiye koşullarına göre fiyatı ile beraber değerlendirildiğinde kalitesi ortalamanın üzerinde. Yurt dışında yüzüne bakılmaz. Fiyatı 3500 TL civarının üzerine çıktığı an tüm alınabilirliğini kaybediyor. Ben alırdım, fiyat çok cezbedici.

@Tingana Tier List muhabbetine cok takilma. Bu guc kaynagindan daha kaliteli 750W modeller var ama hicbirisi PCI-e 5.0 ATX 3.0 ve 850W degil. Ayri olarak da satin alamiyorsun. Yani sadece o ikili icerisinde alinabilirligi olan bir guc kaynagi. Ben alirdim muhtemelen. Ortalama kalitede ve Corsair'in garantisi iyi.

4000D AirFlow'a gelirsek, RGB fan olan versiyonu oldugu icin yine bir ederi var diyebiliriz. 7800 XT icine sigar mi soruna gelirsek de 360mm ekran karti destegi var, icerisine takmayi dusundugun modele bagli biraz. Bazi ekran karti tasarimlari epey buyuk olabiliyor.

@Oreki @BerkayZ87

O zaman son sorumu sorayım daha da zamanınızı almayayım

Phanteks G306a ve.

Yoksa Corsair ikilisi mi?

Şu anda ilk postta belirttiğim High Power PSU m var zaten ve High Power'dan hep memnun kalmıştım

Sizin fikrinize göre sipariş vereceğim. Zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.

@Oreki @BerkayZ87

O zaman son sorumu sorayım daha da zamanınızı almayayım

Phanteks G306a ve.

Yoksa Corsair ikilisi mi?

Şu anda ilk postta belirttiğim High Power PSU m var zaten ve High Power'dan hep memnun kalmıştım

Sizin fikrinize göre sipariş vereceğim. Zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.
Performance GD genel olarak daha iyi olsa da 2 yil garantisinin olmasi bence kaydadeger bir eksi. RMe'nin 7 yil garantisi var ve Corsair RMA guzel isliyor. Dolayisiyla RM850e daha mantikli geliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı