AM5 sistem tavsiyesi

ytutasi

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba yeni AM5 bir sistem toplamak istiyorum şu an kullandığım PC imden sadece ekran kartı Zotac 3080 Ti ve iki adet Samsung NVMe SSD'im var amacım uzun süre sıkıntısız yüksek performanslı 4K oyun oynayabilmek düşündüğüm parçalar şunlar.

Anakart.
MSI MPG X670e Carbon Wi-Fi am5.

Veya MSI Pro X670-P Wi-Fi am5.

Hangisini seçmeliyim bilmiyorum bu konuda önerileriniz çok önemli.

İşlemci.
AMD Ryzen 7 7700X 4.5 GHz 8 çekirdek 40 MB.

Veya AMD Ryzen 9 7950X 4.5 GHz 16 çekirdek 80 MB.

RAM.
G.Skill 32 GB (2x16 GB) Trident Z5 siyah DDR5 6400MHz CL32 1.4v RGB Dual kit RAM.
Veya.
G.Skill Trident Z5 Neo RGB Dual DDR5-6000MHz 32 GB (2x16 GB) C30.

Burada takıldığım olay AMD expo uyumu, herhangi bir DDR5 RAM de expo çalışır mı, yoksa uyumlu olan belli RAM'lerden mi almalıyım?

Güç kaynağı (PSU)
Rampage Forza FTX-1200-1 1200W 80+ Platinium Power Supply.

Cooler Master MWE V2 80Plus Gold 1250W Full modüler 140mm fanlı güç kaynağı.

Thermaltake Toughpower GF1 1200W 80Plus Gold Full mmodüler güç kaynağı.

Yukarıdaki iki anakartında 8+8 CPU güç yuvaları var bu slotları ve şu an kullandığım Zotac 3080 Ti'nin 8+8 pin güç gereksinimini ve anakartın diğer güç gereksinimlerini hangi PSU karşılar? Varsa başka bir öneriniz çok memnun olurum.

Sıvı soğutucu ve kasa.
360 veya 240 mm düşünüyorum ama kasam eski (Aerocool p7) ve 360 mm soğutucu sadece ön panele takabiliyorum bu sefer de ekran kartına temas ediyor tam sığmıyor 240mm yeterli olur mu bu bileşenler için yoksa yeni kasamı almalıyım? Almalıysam üst panele 360 mm sıvı soğutucu takabileceğim ve dikey ekran kartı desteği olan mesh modern bir kasa öneriniz var mı?

Arctic Liquid Freezer II 360.

Ekran kartı.
Zotac GeForce RTX 3080 Ti AMP holo.

teşekkür ederim bilgilendirmeniz için linkte çok yardımcı oldu sanırım x670e alacağım ama diğer bütün konularda kararsız ve bilgisizim
Rampage güç kaynağına bomba diyorlar :D Rampage nasıldır? konusuna bakabilirsiniz. Onun dışında yine yukarıda yolladığım konuda kasa bilgim vs de var. Memnunum sistemden.

koskoca forum da yokmu yardımcı olabilecek başka kimse ?
Hocam kusura bakmayın taksit taksit yazıyorum :D Parçaların birbiriyle uyumlu olup olmadığını görmek için https://pcpartpicker.com/list/ sitesini kullanabilirsiniz. Düşündüğünüz parçaları sitedeki liste kısmına ekleyin. Bir sorun olduğunda size söyler. En fazla kendi kullandığım sisteme göre öneride bulunabiliyorum. Şu iyidir bu kötüdür diyemem başka türlü. Pek bilgim bulunmuyor.

Hocam kusura bakmayın taksit taksit yazıyorum :D Parçaların birbiriyle uyumlu olup olmadığını görmek için https://pcpartpicker.com/list/ sitesini kullanabilirsiniz. Düşündüğünüz parçaları sitedeki liste kısmına ekleyin. Bir sorun olduğunda size söyler. En fazla kendi kullandığım sisteme göre öneride bulunabiliyorum. Şu iyidir bu kötüdür diyemem başka türlü. Pek bilgim bulunmuyor.
çok teşekkür ederim ilgin için

Technopat Haberler

Geri
Yukarı