AM5 sistem toplamak

Synosss

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba AM5-DDR5 bazı parçalar alacağım ama sormak istediklerim var. İşlemci kısmında kararsızım ve bütçem net değil o yüzden onu pas geçiyorum. Anakart olarak ASUS Prime B650M-R almayı düşünüyorum nasıldır? Ayrıca RAM'leri de buna uyumlu olarak almak istiyorum sitelerin sistem toplama kısmında uyumlu olarak görünen RAM'lerden önerirseniz sevinirim. Bir de merak ettiğim bir konu var en tepe model işlemcilerde bile frekans hızı en yüksek 5200 RAM'lerin bu frekans ile aynı hızda mı olması gerekiyor böyle bir olay vardı diye hatırlıyorum. Bilgilendirirseniz sevinirim.

Hayır işlemci frekansı ile ram farklı. Mümkünse en az 6000 mhz 2x16GB ram almalısın. Anakart olarak belirlediğiniz anakart güzel. Takacağınız ekran kartına göre, yapıcağınız işlemlere göre bir işlemci belirlemelisiniz.

Teşekkürler hocam. Neden en az 6000 mhz ram almalıyım? 32 gb alacağım kesin ama bu işlemci ram frekans olayından emin değildim ondan dolayı düşük mhz belirlemiştim kafamda. İşlemci ile ram frekansının hiç alakası yok mu yani? İşlemci olarak 8 çekirdek olması tercihim. Ama 6 çekirdek alacaksam da r5 7600x düşünüyorum ne düşünüyorsunuz? 4070 super ile kullanacağım bu arada.

Son düzenleme:
Bütçenizi belirtir misiniz?
Hocam net bütçem yok parçaları ay ay alıcam. Ama anakart + ram için 10k'yı geçmez. İşlemci duruma bağlı 8 core işlemciler pahalı olduğu için biraz arttırabilirim. En ucuz 8 core AM5 işlemci hangisidir?

Çünkü en optimal hız 6000MT/S oyun ve herhangi birşey için ve en optimal CAS zamanlaması 30.
İşlemci hızı ile alakalı bir sorun olmaz yani. Anakart otomatik ayarlar zaten sanırım.

En ucuz 8 core AM5 işlemci R7 7700'dür (R7 8700F'de var ancak onu önermiyoruz L3'ü düşük olduğundan dolayı) ancak sadece oyun oynayacaksanız ve render yapmayacaksanız R5 7500F yeterlidir.

Son düzenleme:
En ucuz 8 Core AM5 işlemci R7 7700'dür (R7 8700F'de var ancak onu önermiyoruz L3'ü düşük olduğundan dolayı) ancak sadece oyun oynayacaksanız ve render yapmayacaksanız R5 7500F yeterlidir.

Ağır olmayacaksa render da yapılabilir. Çok başarılı bir işlemci. Bu ay ne alacaksınız? Liste olarak söyleyin önerelim.

Ağır olmayacaksa render da yapılabilir. Çok başarılı bir işlemci. Bu ay ne alacaksınız? Liste olarak söyleyin önerelim.
Çok yüksek ihtimalle önden anakartı alacağım. Öbür ayı pas geçip monitörü alabilirim. Ama toplam harcayacağım para aşağı yukarı belli anakart ram 9k'ya hallolur diye tahmin ediyorum. İşlemci olarak ya R7 7700 alacağım ya da R5 7600X düşünüyorum o nasıldır?

Hocam ben de sizin gibi sistem topluyorum. Anakart henüz almadım ben de B650M-K'nın fiyatının düşmesini bekliyorum. Ram olarak G.Skill Flare X5 DDR5 6000MHz CL36 (2x16) 32 GB Ram aldım ben size de öneririm zaten G.Skill iyi ve güvenilir bir markadır.

B650M-R en ucuz Vatan'da ve fiyatı 4.500 TL.
G.Skill Flare X5 DDR5 6000 MHz CL36 (2x16) 32 GB Ram N11'de 4.300 TL. Getiralışveriş'ten 200 TL kupon ile 4.100 TL'ye düşüyor.

İkisi toplam 8.600 TL'ye geliyor.

Ürünün linkini buraya bırakıyorum N11'den tık hızı 200 TL kupon alıp kullanabilirsiniz veya Getiralışveriş'ten de kupon kullanabilirsiniz size kalmış:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…