AM5 sistem toplamak

Hocam ben de sizin gibi sistem topluyorum. Anakart henüz almadım ben de B650M-K'nın fiyatının düşmesini bekliyorum. Ram olarak G.Skill Flare X5 DDR5 6000MHz CL36 (2x16) 32 GB Ram aldım ben size de öneririm zaten G.Skill iyi ve güvenilir bir markadır.

B650M-R en ucuz Vatan'da ve fiyatı 4.500 TL.
G.Skill Flare X5 DDR5 6000 MHz CL36 (2x16) 32 GB Ram N11'de 4.300 TL. Getiralışveriş'ten 200 TL kupon ile 4.100 TL'ye düşüyor.

İkisi toplam 8.600 TL'ye geliyor.

Ürünün linkini buraya bırakıyorum N11'den tık hızı 200 TL kupon alıp kullanabilirsiniz veya Getiralışveriş'ten de kupon kullanabilirsiniz size kalmış:
Ramleri uyumluluğa göre alacağım hocam aklımda net birşey yok o yüzden. Emin olmak adına Vatan İtopya gibi sitelerin pc toplama kısımlarından kontrol edip birini seçip alacağım. Seçtiğim anakart iyi midir sizce? Bir de R7 7700 ile kullanmak istiyorum bios update gerekiyor mu yoksa o ryzen 7 serisi ile direkt uyumlu mu geliyor anakart?

Ramleri uyumluluğa göre alacağım hocam aklımda net birşey yok o yüzden. Emin olmak adına Vatan İtopya gibi sitelerin pc toplama kısımlarından kontrol edip birini seçip alacağım. Seçtiğim anakart iyi midir sizce? Bir de R7 7700 ile kullanmak istiyorum bios update gerekiyor mu yoksa o ryzen 7 serisi ile direkt uyumlu mu geliyor anakart?
Hocam benim önerdiğim ram de uyumlu zaten anakartınıza. Hem AMD Expo destekli.
Seçtiğiniz anakartınız iyi fakat bu anakartda kablosuz wifi desteği ve bluetooth bulunmamakta bilmiyorsanız diye söyleyeyim dedim. Zaten ethernet kablosu kullanmak daha iyi olur internet için hem hızlı olur gecikme olmaz. Bluetooth için ise bluetooth kart alırsınız tabi isteğe bağlı. Ben de B650M-K almayı düşünüyorum fakat önce fiyatının düşmesini bekliyorum. Alınca da ethernet kablosu kullanmayı ve ayrı bir bluetooth kart alıp kullanmayı düşünüyorum.
Bios update hakkında bilgim yok hocam fakat sitesinde "AMD Ryzen 7000 masaüstü işlemciler için hazır" diye yazıyor.

Çok yüksek ihtimalle önden anakartı alacağım. Öbür ayı pas geçip monitörü alabilirim. Ama toplam harcayacağım para aşağı yukarı belli anakart RAM 9K'ya hallolur diye tahmin ediyorum. İşlemci olarak ya R7 7700 alacağım ya da R5 7600X düşünüyorum o nasıldır?

Render için 7600X iyidir

Render için 7600X iyidir
Oyun için nasıldır hocam? Blender kullanmayı düşünüyorum ama kesin değil çoğunlukla oyun oynayacağım. Bu söylediğim anakartı sorunu yoksa kesin alacağım bakarsınız isterseniz. Aklımda işlemci olarak 2 parça var ya R5 7600X ya da R7 7700. R7 olan bir tık daha aklıma yattı ileriye dönük olsun istiyorum.

Arkadaşlar şu 2 anakart arasında kaldım aklıma yatanı muhtemelen bu gece alacağım ne önerirsiniz? Asus Tuf Gaming A620M-Plus mı yoksa B650M-R mi? Arada 1300 TL fiyat farkı var. Bir de kullanacağım parçalarla uyumlu mudur sorun yaşar mıyım? R7 7700 Rtx 4070 Super 6000 mhz herhangi bir 2x16 gb ram Crucial P3 SSD Asus Rog 650 W güç kaynağı kasa olarak da Corsair Carbide Champ/SPEC-04 ve Wd Blue 1 tb Hdd kullanacağım.

Son düzenleme:
Oyun için nasıldır hocam? Blender kullanmayı düşünüyorum ama kesin değil çoğunlukla oyun oynayacağım. Bu söylediğim anakartı sorunu yoksa kesin alacağım bakarsınız isterseniz. Aklımda işlemci olarak 2 parça var ya R5 7600X ya da R7 7700. R7 olan bir tık daha aklıma yattı ileriye dönük olsun istiyorum.

Arkadaşlar şu 2 anakart arasında kaldım. Aklıma yatanı muhtemelen bu gece alacağım ne önerirsiniz? ASUS TUF Gaming A620M-Plus mı yoksa B650M-R mi? Arada 1300 TL fiyat farkı var. Bir de kullanacağım parçalarla uyumlu mudur sorun yaşar mıyım? R7 7700 RTX 4070 Super 6000 MHz herhangi bir 2x16 GB RAM Crucial P3 SSD ASUS ROG 650W güç kaynağı kasa olarak da Corsair Carbide Champ/SPEC-04 ve WD Blue 1 TB HDD kullanacağım.

7600X oyun için de yeter fakat biraz fazla ısınır. B 650M-R yapıştırın. ***********************Bütçenizi belirtin direkt sistem önerelim hocam.

7600X oyun için de yeter fakat biraz fazla ısınır. B 650M-R yapıştırın. ***********************Bütçenizi belirtin direkt sistem önerelim hocam.
Sistem alamam hocam öyle bir bütçem yok parça parça alacağım ve ekran kartı gibi bileşenler zaten elimde var. A620-M'e o para değmez mi diyorsunuz arada 1300 TL fark var Tuf olması daha cazip geldi bana. @red1x

Sistem alamam hocam öyle bir bütçem yok parça parça alacağım ve ekran kartı gibi bileşenler zaten elimde var. A620-M'e o para değmez mi diyorsunuz arada 1300 TL fark var Tuf olması daha cazip geldi bana.
Hocam A620-M çok dolu bir anakart değil. Ben de bir ara o anakartdan almayı düşünüyordum araştırdım ve vazgeçtim. Hem bütçeniz varsa şuan Vatan'da B650M-R indirimde 4049 TL. Ben aldım eğer şuan paranız varsa sizde alın.

Hocam A620-M çok dolu bir anakart değil. Ben de bir ara o anakartdan almayı düşünüyordum araştırdım ve vazgeçtim. Hem bütçeniz varsa şuan Vatan'da B650M-R indirimde 4049 TL. Ben aldım eğer şuan paranız varsa sizde alın.
İnanmadığımdan değil de merak ettim hocam neden A620 almamalıyım? İçime çok sinmişti dayanıklı ve kullanış açısından daha rahat olması 4 ram slotu olması falan gözüme güzel gözüktü. B650M'in A620'ye nazaran ne avantajı var?

İnanmadığımdan değil de merak ettim hocam neden A620 almamalıyım? İçime çok sinmişti dayanıklı ve kullanış açısından daha rahat olması 4 ram slotu olması falan gözüme güzel gözüktü. B650M'in A620'ye nazaran ne avantajı var?
Hocam hangi markanın A620-M anakartından bahsediyorsunuz? A620-M'de sadece 1 adet M.2 yuvası var, soğutma özelliği yok, overclock desteği yok. Genelde öne çıkanlar bunlar. A620-M'ler boş olduğu için tavsiye edilmez. Ben de o yüzden A620-M almaktan vazgeçmiştim. Ucuza kaçmak iyidir ama ürün kötüyse para koyup iyisini almak daha iyi.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı