AM4 bir sistemden AM5'e geçtim geçtiğimiz günlerde. Sıkıntısız bir şekilde oynadığım Black Desert bu sisteme geçtiğimden beri oyuna girdiğimde siyah ekranda kalıyor. Black Desert siyah ekrandayken RAM kullanımı %100 kullanıyor olarak gözüküyor. EXPO ile 6400 MHz XPG Lancer RAM'ler kullanıyorum, R5 7500F işlemci ve 7800XT GPU ile. Sistemde eksik dosyalar vs vardır diyerek ilk önce chechhealt vs bunları yaptım olmadı, format attım gene olmadı. Ve daha sonra örneğin Forza4'e geçtim crash üstüne crash yedim. Ayrıca bazen takılmalarda oluyor bu sisteme göre böyle bir şey yaşamamam lazım diye düşünüyorum. Anakartın BIOS'u güncel. Sürücülerimde yüklü. Chipset kurulu. Ekran kartı son sürümü yüklü WHQL. Ekstra olarak aygıt yöneticisinde AMD PSP 11.0 device aygıtı status_devıce_power_faılure şeklinde gözüküyor. OCCT testinde de hiç hata bulunmadı. Tek tek ve tüm sistem olarak her testi yaptım. Yardımlarınızı bekliyorum.
Not: Bir önceki sistemimden kalan SSD'yi kullanıyorum, bilgilerine baktığımda isimsiz bir SSD olduğunu gördüm bundan kaynaklanacağını düşünüyorum ama tam bilmiyorum. Tabii ki tecrübeli kişiler daha iyi bilir. (yakın zamanda M.2 SSD alacağım o zaman test etmiş olurum bunu da.)
Not: Bir önceki sistemimden kalan SSD'yi kullanıyorum, bilgilerine baktığımda isimsiz bir SSD olduğunu gördüm bundan kaynaklanacağını düşünüyorum ama tam bilmiyorum. Tabii ki tecrübeli kişiler daha iyi bilir. (yakın zamanda M.2 SSD alacağım o zaman test etmiş olurum bunu da.)
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: