Amatör 3D tasarım nasıl?

DirectX9

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Keyifli sosyaller arkadaşlar, ilk 3D tasarımımı yorumlar mısınız? yaparken herhangi bir görsel referans almadım, tamamen kafadan doğaçlama gittim. arkadaşım bilgisayar mühendisliği okuyacak, oyun sektörüne girmeyi planlıyoruz. Aslında yapacağımız oyun görsellik olarak PS2 oyunu tarzında olacak ama ben daha detaylı bir model yapıp hünerlerimi görmek istedim. Kollar, ayaklar ve kafayı henüz yapmadım ama yapılır, çok da zor değil.

Ekran Görüntüsü (11).png

Ekran Görüntüsü (10).png

Ekran Görüntüsü (9).png

İlk modele göre iyi olmuş, anatomileri tutturmuşsun. Fakat hata yapmışsın. İlk modellerin;
su şişesi, gofret, kova gibi nesneler olmalıydı. İnsan modellemek ileri seviye bir iştir. Öncelikle insan modellemeyi bırak ve dediğim gibi basit objeleri modellemeye çalış. İlk modellemelerin olduğu için blueprint yani şablon ile modelle. İnsan modellemek için öncelikle anatomi öğrenmelisin yetmiyor sculpting dediğimiz heykeltraş mantığını öğrenmelisin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda 3 arkadaşın referans alarak yaptığı heykeltraşlara bakabilirsin. Heykeltraş için en profesyonel program "Zbrush". Her şeyden önce insan ve videodaki gibi kafa modellemeden önce anatomi öğren. Sonra mümkünse sculpting dene ve gerçeğe yakın şeyler çıkarmaya çalış. Sonra anatomi bilgini kullanarak tam bir insan yapmaya çalış.

Sculpting örneği olarak bu sayfada Ana De Armas'ın görsellerini referans alarak yaptıkları 3D yüze bakabilirsin. Sen de bunlar gibi ünlü birini yapmayı deneyebilirsin.
Making of Ana de Armas Portrait

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı