Amatör biri ile profesyonel bir web tasarımcının farkı nedir?

Enginmurat

Centipat
Amatör biri ile profesyonel bir web tasarımcının farkı nedir? Bir siteyi profesyonel ile amatör birine yaptırmanın farkı nedir? Güvenlik açığı mı olur? . Bu arada bu konular hakkında pek bilgim yok, Bilgilendirirseniz sevinirim...

Ben kendime göre örnek vereceğim. Önceden bazı şeyleri amatörce yani basit kodlardım. Zamanla yeni şeyler öğrendikçe daha kısa yoldan yapmayı ve daha yüksek güvenlik ile kodlamayı öğrendim. Yani zamanla profesyonelleştik.

Örneğin eskiden güvenlik eklemeden ve bazı şeyleri karışık kodlarken şimdi güvenlik sistemi de kodlayarak daha kısa bir şekilde kodlayabiliyorum. Tabii ki profesyonel olmak daha avantajlıdır.

Çok daha iyi UI ve UX deneyimleri sunar, amatör bir tasarımcıda tabii ki istediğiniz siteyi size çıkartır. Ama biraz dikkat etmenizde fayda var. Ücret tabii ki değişir ama sitenizden emin olmak istiyorsanız profesyonel birisine yaptırabilirsiniz.

İşin profesyonel ise profesyonele, amatör ise amatöre yaptırırsın. Diğer türlü farkı anlamazsın. Amatör web tasarımcının sitesini amatör hacker hackler, profesyonel web tasarımcınınkini profesyonel hacker hackler.

profesyonel genelde daha tecrübeli ve daha çok ürün ortaya koyan birisi için kullanıldığından daha çok seçenek sunabilir. Daha fazla alternatif ve daha yüksek kaliteli hizmet alabilirsiniz...
Yaşayabileceğiniz sıkıntıları daha önce yaşamış olma olasılığı daha yüksektir bu nedenle daha hızlı ve sağlıklı sonuç sunabilir.

Her ikisi de uçuk fiyatlar (5.000TL gibi) ödemedikçe hazır script veya WordPress ile halletmeye çalışacak, pek fark göremiyorum.

Ucundan biraz trigger oldum bu mesaja. Zaten işini profesyonelce yapan bir kişi önce doküman hazırlar ve projeye teklif verir. Sonra kabul edilirse çalışırlar, sözleşmeli bir şekilde. Ayrıca günümüzde 5000 TL gibi bir rakam uçuk bir fiyat değil tam tersi artık düşük kalmakta. Son olarak işini iyi yapan kimse düşük ücretle çalışıp strese girmek ve kendi zamanını harcamak istemez

Profesyonel bir web tasarımcı en başta; "Yapacağım dediği işi yapar" Çok basit bir cevap gibi gelebilir ancak beraber proje geliştirdiğimiz arkadaşlardan "Ben teknik kısımla ilgileneceğim" deyip de bir sitenin hakkından gelemeyen kişiler oldu. En başta "Başladığı işi bitirme" noktasında fark yaratacaktır.

Daha sonra biliyorsun ki farklı çözünürlüklere ait cihazlar kullanıyoruz; elbette en ince detayına kadar Responsive tasarım kusursuz şekilde oturmalı. Senior bir birey ufak tefek üst üste oturmalar ile karşı karşıya bırakabilir seni.

Yazılım uzmanı güncel teknolojilere aşinadır, güncel dilleri ve kütüphaneleri kullanır. Front-end uzmanı biri varsa karşımızda sayfanın tasarımı anlamında büyük fark yaratacaktır.
Uzman bir Front-end "Kullanılabilirlik" anlamında sayfayı güzel tasarlar. Kullanıcı deneyimi konusunda bilgilidir.

Ek olarak her sayfa yalnızca Front-end kodlamakla bitmiyor. Artık çoğu sayfada back-end işler dönüyor. Özellikle içerisinde ticari bir şeylerin döndüğü sayfalarda back-end yazılımcıya da büyük iş düşüyor gerek güvenlik gerekse kullanılabilirlik anlamında.

5K yüksek bir ücret değil, ideal bir ücret. Ticari kaygı taşımayan bir işletme elbette Wordpress ile kendisi de bir sayfa çizebilir. Ancak ticari kazanım elde etmek amaçlı web sayfası açan bir kurum için 5K devede kulak bir rakam. Sizlere yüksek geliyor olabilir ancak freelance değil de bir yazılım şirketinden rakam alsanız bu rakam iki katına çıkacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…