Amazon Amerika'dan telefon almak

• Konuyu başlatan koxa
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 5.628

koxa

Hectopat
Yer
İstanbul
Selam arkadaşlar,

Ben Amazon Amerika'dan iPhone X almayı düşünüyorum. Satın almam durumunda herhangi bir problem yaşar mıyım? Nelerle karşılaşırım deneyimleyen arkadaşlar var mıdır ? Daha önce yurt dışından hiç telefon almadım dolayısıyla bilgi sahibi değilim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Web sitesinden alıp Türkiye'ye kargoyla getirtemiyorsunuz. Oradan kendiniz alıp telefonla girecekseniz başka.
Hmm. Bu durum telefona özel galiba değil mi ?
Türkiye'de mi yaşıyorsun?
evet
Amerikada mı yaşıyorsunuz?
hayır
Bildiğim kadarıyla biireysel olarak yurt dışından telefon ithalatı yasak.
Bir işletme adına telefonu getirtebiliyor muyum peki ?

Aracı bir firma ile zaten aşağı yukarı Türkiye fiyatına gelir diye tahmin ediyorum. Eğer bir tanıdığın varsa onun aracılığıyla getirtmen en doğru seçenek olacaktır, yanılıyorsam beni düzeltin ama pasaporta kayıtlı telefonların vergilerine ve harçların zam yapıldı. Ben yaklaşık 6 sene önce yurt dışından bir telefon almıştım ve o telefonun bedeli 350 lira, harcı 475(tam hatırlamıyorum) lira civarı çıkmıştı.

Aracı bir firma ile zaten aşağı yukarı Türkiye fiyatına gelir diye tahmin ediyorum. Eğer bir tanıdığın varsa onun aracılığıyla getirtmen en doğru seçenek olacaktır, yanılıyorsam beni düzeltin ama pasaporta kayıtlı telefonların vergilerine ve harçların zam yapıldı. Ben yaklaşık 6 sene önce yurt dışından bir telefon almıştım ve o telefonun bedeli 350 lira, harcı 475(tam hatırlamıyorum) lira civarı çıkmıştı.
Oda doğru tabi ki. Peki Biraz konu başlığı ile alakasız olacak ancak şunu da sormadan edemeyeceğim. Macbook Pro satın alsam onda bir problem yaşar mıyım ?

Oda doğru tabi ki. Peki Biraz konu başlığı ile alakasız olacak ancak şunu da sormadan edemeyeceğim. Macbook Pro satın alsam onda bir problem yaşar mıyım ?
Türkiye'de kişi başına tek seferde ithalat sınırı 22 Euro'ya düşürüldü. Bu fiyatı geçen her ürün için vergi ödeyeceğinizi bilin. Ne kadar vergi gelir onu tam olarak bilemiyorum. İlaç, silah, telefon gibi şeylerin ithalatı yasak bunları intenetten bakıp öğrenebilirsiniz. Dediğim gibi gümrükte takılmaz ama yüklü bir vergi ile gelebilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı