Amazon Birden Fazla Ürünü Tek Kargoyla Göndertirsek Vergi Nasıl Kesilir?

Makaleler
35
Soru basit. 4 tane ürünüm var ve tek kargo yani tek kutuda göndertmek istiyorum ayrı ayrı gelmesin. Bunun gümrük vergisi daha mı ucuz olur yoksa daha mı pahalı? Ayrı ayrı olursa gümrük vergisi yaklaşık 150$, tek paket yapsam nasıl olur?
Burda tek seferden kastım şöyle: tek kutu. Ayrı ayrı gelirse hepsine kendi vergi miktarını ödemem gerekir. (Bunda fikrim yok amazon live chatte sormuştum adama, adam "So when you choose the option ship them all together, there would be one fee for all of them." şeklinde cevap vermişti.
Gümrük vergileri hakkında da çok bilgim yok bu yüzden soruyorum. Ayrı ayrı vermek mantıklı geliyor çünkü ürünlerin vergisi 80$, 33$, 23$. Paket büyük olduğundan vergisi çok mu olur? Yoksa diğer özelliklere mi bakıyorlar, ağırlık falan?

Biraz karmaşık anlattım kusura bakmayın. Cevaplarınızı bekliyorum :)

Satıcılar eğer ayrıysa kargolar da ayrı gelir diye düşünüyorum emin değilim,
Ama örnek verecek olursak aynı hepsiburada da olduğu gibi.
Aynı satıcıysa tek pakette gelebilir belki, ama hepsinin vergisi farklı olur sanırsam.

Her ürün için kargo ve gümrük parası ödemek zorundasınız.
Satıcılar eğer ayrıysa kargolar da ayrı gelir diye düşünüyorum emin değilim,
Ama örnek verecek olursak aynı hepsiburada da olduğu gibi.
Aynı satıcıysa tek pakette gelebilir belki, ama hepsinin vergisi farklı olur sanırsam.
O zaman ürüne göre vergi kesiyorlar, paketin boyutuna ve ağırlığına göre değil doğru mudur?
Tek paket gelse de aynı vergiyi vereceğim yani?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı