Amazon.com alışveriş sorunu

urktdbyme

Kilopat
Merhaba amazon.com dan alışveri yapmayı denedim kart bilgilerini girdim alışverişi tamamla dedim ve karşıma 3D securty falan çıkmadı direkt alışveriş tamamlandı dedi fakat hesabımı kontrol ettiğimde para çekilmemişti. Sonra siparişimi iptal ettim ama kafam karıştı. Şimdi kart bilgilerimi girdiğime rağmen nasıl alışveriş tamamlanmadı?

Bir süre provizyonda kalıp sonra bankanız onay verince gidiyor para. Garanti sanal kart oluşturup rahatlıkla herhangi bir sorun yaşamadan yapmıştım ben bir kaç defa alışveriş.

Bir süre provizyonda kalıp sonra bankanız onay verince gidiyor para. Garanti sanal kart oluşturup rahatlıkla herhangi bir sorun yaşamadan yapmıştım ben birkaç defa alışveriş.
Peki neden 3d securty devreye girmiyo alışverişi yaparken?Çok kafam karıştı USD ile alıcaktım ben sadece bankanın kuruyla kaç tl ge geliyo diye kontrol etme amaçlı almaya çalışmıştım.

Merhaba amazon.comdan alışveri yapmayı denedim kart bilgilerini girdim alışverişi tamamla dedim ve karşıma 3D securty falan çıkmadı direkt alışveriş tamamlandı dedi fakat hesabımı kontrol ettiğimde para çekilmemişti. Sonra siparişimi iptal ettim ama kafam karıştı. Şimdi kart bilgilerimi girdiğime rağmen nasıl alışveriş tamamlanmadı?

Kredi kartları ve bazı banka kartları ile alışveriş yaptığında 3D secure istemiyor ve parayı çekmemesinin nedeni bankanın alışverişi onaylamasını beklemesi.

Kredi kartları ve bazı banka kartları ile alışveriş yaptığında 3D secure istemiyor ve parayı çekmemesinin nedeni bankanın alışverişi onaylamasını beklemesi.
İyi de ben dolarla almak isteyince onun kaç tl ye dönüştüğünü görmek istiyorum 3d securty de kaç liralık alışveriş yapılmak istendiği gözüküyodu şimdi ben nasıl anlıcam bunu?

İyi de ben dolarla almak isteyince onun kaç tl ye dönüştüğünü görmek istiyorum 3d securty de kaç liralık alışveriş yapılmak istendiği gözüküyodu şimdi ben nasıl anlıcam bunu?

Onun yerine ekstre seçeneklerinden USD ve EUR ekstreyi de ekle. Yurtdışından yaptığın alışverişler bankadan otomatik TL'ye çevrilmesin direkt satın almayı gerçekleştirdiğin para birimiyle öde.

Ben aldığımda tl olarak gösteriyordu ödeme ekranında çevirip. 30 lira falan pahalıya gelmişti ama 700 lira tutan ürün normal banka kuruna göre.

Bir süre havuzda kalıyor, aynısı bana da oldu. Siparişi verdim 3D ekranı gelmeden onaylandı. Banka hesabıma baktım çekilmemişti. Daha sonra İngiltere'den bir numara aradı ve Amazon'dan aradığını söyleyip sipariş verildiğini benim verip vermediğimi sordu. Kendim verdiğimi onayladım daha sonra para hesabımdan çekildi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı