Amazon.com aynı üründen aile fertleri için sipariş vermek

LionelMaradona

Hectopat
Kendi hesabımla aynı üründen 2 adet sipariş verdim, ücret banka hesabımdan çekildi. Şimdi aynı üründen 2 adet daha diğer aile üyelerim adına sipariş verirsem gümrükle ilgili bir sorun olur mu?

Not: Aile fertlerimin adına alacağım, aynı adresi vereceğim siparişlere.

Sorun genelde para girerken çıkıyor çıkarken değil diye biliyorum. Yani sorun olmaz. Fakat bu ürünleri satarsanız bankanıza farklı farklı kullanıcılardan para gelirse o zaman vergiyle alakalı problem çıkabilir. Kaç tane alacağınıza karışılamaz sonuçta kullanıcısınız. Vergisini de her halükarda ödüyorsunuz.

Sorun genelde para girerken çıkıyor çıkarken değil diye biliyorum. Yani sorun olmaz. Fakat bu ürünleri satarsanız bankanıza farklı farklı kullanıcılardan para gelirse o zaman vergiyle alakalı problem çıkabilir. Kaç tane alacağınıza karışılamaz sonuçta kullanıcısınız. Vergisini de her halükarda ödüyorsunuz.
O sonraki adım hocam.
Olmaz, her sipariş ayrı TC numarası ile işlem görecek.
TCKN olmadan sipariş vermek mümkün değil değil mi? Ayrıca her vatandaş 1 ayda 5 üründen fazla sipariş veremiyormuş. Bu doğru mu?

Ne gibi bir sorun çıkar?

Olmaz, her sipariş ayrı T.C. numarası ile işlem görecek.

Yanlış bilgi vermeyelim...

O sonraki adım hocam.

Tckn olmadan sipariş vermek mümkün değil değil mi? Ayrıca her vatandaş 1 ayda 5 üründen fazla sipariş veremiyormuş. Bu doğru mu?

Evet 5 ürün sınırı var fakat bunun dışında ne maddi ne başka şekilde bir sınır yok. Siz 4 ürün sormuşsunuz toplam ki 1 ay içinde değilse ona da gerek yok. Fakat ayda 5 değil 1 ürün bile alsanız düzenli olarak satışını yaparsanız vergi kaçakçısı sayılırsınız şirketiniz yoksa fatura kesmiyorsanız vb.

Son düzenleme:
@LionelMaradona Doğru.
Yine de tek seferde aynı üründen o kadar (5) alma, pürüz çıkarıp can sıkmayı deniyorlar.
İlk mesajında yazdığın şekilde yapabilirsin.
TCKN zorunludur. Olmadan işlem yapılamaz.

@sivrisnake4
Senin soruna gelecek olursak, 2 ihtimalimiz var. Vergisini ödedim karışamazsınız diye bir şey yok, vergi nasıl zorunluysa, gümrükten geçireceğin ürün sayısının kotası vardır. (Bireysel için)
Olaya ticari gönderi olarak bakıp ekstra vergiler, belgeler vs isteyebilirler.
Direk reddedilir.

@LionelMaradona doğru.
Yine de tek seferde aynı üründen o kadar (5) alma, pürüz çıkarıp can sıkmayı deniyorlar.
İlk mesajında yazdığın şekilde yapabilirsin.
Tckn zorunludur. Olmadan işlem yapılamaz.

@sivrisnake4
Senin soruna gelecek olursak, 2 ihtimalimiz var. Vergisini ödedim karışamazsınız diye bir şey yok, vergi nasıl zorunluysa, gümrükten geçireceğin ürün sayısının kotası vardır. (bireysel için)
Olaya ticari gönderi olarak bakıp ekstra vergiler, belgeler vs isteyebilirler.
Direk reddedilir.

Evet mesele de o zaten. Aylık 5. yasa böyle bunun dışında ne yapabilirler?

Sana yazdıklarım olabilecek durumlara örnek.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı