Amazon.com Gümrük Vergisi Şüphesi

erayaman2

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar ben daha önce amazon.com adresinden G230 ve HDD aldım hiç sıkıntı olmadı hatta amazonun verdiği tarihten 8 gün önce yani normal kargoyla 12 günde geldi. Fakat bildiğim kadarıyla aldığımız şeylerin fiyatı 100 doları geçerse ayrıca gümrük vergisi ödememiz gerekiyor. Fakat bir arkadaşım da "Hayır sepete eklediğinde adresi falan onaylayınca çıkan fiyat kadar veriyorsun" dedi. Ben ASUS ROG strix rx470 alacaktım ve amazon 802 lira fiyat çıkardı. Ne diyorsunuz bu işe gümrükte takılır ve tekrar ödeme yapmam mı gerekir ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer amazon tarafından satılan ve 75 euro üzeri ürün alırsan en son ödeme kısmında import deposit adı altinda gümrük vergisininde alındığını göreceksin. Ve gümrüğe geldiğinde amazon senin yerine o işi hallediyor. Ups kargo ile gelirsede gümrük ile ilgili bir işlem olduğunda seni arayip ve sana mail atıp yetki belgesi adında formu doldurup geri maille göndermeni isteyebilirler. Gümrükte 3 4 gün kaldiktan sonrada sorunsuz sana gelir.. Her zaman form işi olmayabilir.
1 hafta önce amazon.de den PS4 Slim 700 TL ye ve Corsair Carbide 400C 260 TL ye kasa aldim. Ups arayıp form gönderdik doldurun imzalayıp geri gonderin dedi 3 4 gün sonra elime ulaştı ürünler.

Eğer amazon tarafından satılan ve 75 euro üzeri ürün alırsan en son ödeme kısmında import deposit adı altinda gümrük vergisininde alındığını göreceksin. Ve gümrüğe geldiğinde amazon senin yerine o işi hallediyor. Ups kargo ile gelirsede gümrük ile ilgili bir işlem olduğunda seni arayip ve sana mail atıp yetki belgesi adında formu doldurup geri maille göndermeni isteyebilirler. Gümrükte 3 4 gün kaldiktan sonrada sorunsuz sana gelir.. Her zaman form işi olmayabilir.
1 hafta önce amazon.de den PS4 Slim 700 TL ye ve Corsair Carbide 400C 260 TL ye kasa aldim. Ups arayıp form gönderdik doldurun imzalayıp geri gonderin dedi 3 4 gün sonra elime ulaştı ürünler.

Çok teşekkürler. :)

Kasadan memnun musun ustam?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı