Amazon.com.tr monitör önerisi

Makaleler
42
Mevcut monitörümün sağ ve sol kısımlarında her gün çalıştırdıktan 1-2 saat sonra beyaz çizgi şeklinde lekeler oluşuyor ve hoşuma gitmiyor garantisi de bitti. Bu şekilde daha ne kadar kullanırım bilmiyorum. Yeni bir monitör düşünmeye başladım şimdiden.

Amazon.com.tr istememin sebebi kafamın rahat olması ve 1 ölü piksel için bile beni mağdur etmeyecekleri. Genelde AAA oyunları 60-80 FPS civarında oynuyorum, rekabetçi oyunlarla pek aram yok, film izliyorum vb. bu durumda 144Hz veya kavisli ekran olması önemli mi bilmiyorum. Bu şu anda baktığım 3 adet monitör bütçe konusunda bir limit belirlemedim ama 800 TL'de olur 1500 TL'de olur. İhtiyacıma göre çok pahalı bir monitöre gerek yok sanırım.

Bu da mevcut monitörümdeki sorun eğer merak eden olursa:

Son düzenleyen: Moderatör:
HP fena durmuyor. Samsung da görüntü kalitesi olarak iyi olacaktır, alabilirsiniz. Ancak alttaki monitör fiyatına göre daha güzel bir görüntü sunacaktır. Amazon harici düşünürseniz tercih edebilirsiniz. Amazon'da bulamadım.
Bu hem 144 Hz, hem de IPS. Fazla oyun oynayacaksanız 144 Hz altı almayın, benim gibi pişman olursunuz sonra :D

Son düzenleyen: Moderatör:
@kino AAA oyunlarda ultra grafik takıntın yoksa hafif ayar kısarak 90-100 FPS+ gibi değerleri 144 Hz bir monitörde deneyimlemen 75 Hz bir cihaza çok daha keyifli ve zevkli olacaktır. Ayrıca 144 Hz cihazlarda istediğin gibi alt tazeleme hız ayarı yapabildiğin gibi ilerleyen zamanlarda güçlü bir sistem değişikliğine de gideceğini göz önüne alarak bir daha monitör yenileme değiştirme vs gibi işlemlerle uğraşmak yerine, uzun vadeli olarak almışken minimum 144 Hz IPS/VA panel bir monitör almanı öneririm.

@Jonathan North bu durumda kavisli ekranı olan 144Hz Samsung en iyi tercih mi oluyor?

Çıkabileceğin maksimum fiyat bandı aralığı doğrultusunda düz (flat) ekran da tercih edilebilir, bu daha çok hem tercih ve zevk meselesi hem de biraz da olsa kullanım amacıyla alakalı bir durum. Kavisli sınıfında Samsung'un Quantum Dot teknolojili VA panel cihazları genel renk/görüntü/kontrast/parlaklık/renk gamut skalasının efektif genişliği/görüş açısı vb gibi parametreler noktasında sınıfının en başarılı ürünlerinden. Yine benzer kategoride alternatif olarak MSI G/MAG veya ASUS VG serisi monitörler de düşünülebilir.

Ekrandaki kavis tercihe bağlı. Hz değeri arttıkça olaylar ekranda daha hızlı güncelleniyor. Oyunlarda karşıdakileri daha erken ve düzgün görüyorsunuz. Yani yürürken adımlarını atlamadan mesela. G-SYNC varsa da yırtılma gibi olaylar da engelleniyor.

Almışken en az kaliteli bir 144Hz ve IPS monitör öneririm. Bekleyecek misiniz yoksa yakında mı alacaksınız? Ona göre önereceğim.

Beklenmeyecekse o HP veya Samsung monitör alınabilir. TN panelin tepki süresi genelde VA panelden daha iyi ama kontrast ve görüş açısı gibi yerlerde kötü. Oyun için TN daha çok tercih ediliyor. İndirim ile ASUS bir monitör de beklenebilir.

@Tim bilgisayarda vaktimin %90'ı tek kişilik hikayeli, AAA ve 100 FPS üzerine çıkmadığım oyunlarla, film izlemek ve internette gezinmek arasında geçiyor. Mevcut monitörümün sıkıntısını anlayamadım garantisi de bitince yenilesem mi diye düşünüyorum.

Bütçem var istersem yarın da sipariş verebilirim ama kolay karar veren birisi değilim. Öte yandan kullandığım monitörden 2 tane var elimde (diğerinin parça arızası var ekran gidip geliyor devamlı), birisinin ekranını söküp diğerine taksalar vb. oluyorsa tamir de ettirebilirim ama 60Hz'de kalmak iyi mi emin değilim. Kalın çerçeveli monitörler pek hoşuma gitmedi eski duruyorlar biraz o yüzden bunlara odaklanmıştım daha çok.

Şu monitörün çerçevesiz olması hoşuma gitti;

Bu da fena gelmedi, açıkçası kavisli monitörleri merak etmişimdir.

Sonra da bu geliyor hem kavisli hem de 144Hz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı