Amazon.com.tr nasıldır?

justblack

Hectopat
Yer
Bakü
Daha fazla  
Herkese merhaba.
Azerbaycan'da yaşadığım için Amazon.com.tr aldığım ürünler bana yalnız Bakü merkezli 3. taraf kargo şirketi ile gelebilir. Bu şirketler de ürünün kütlesine göre ödeme aldığı için sipariş paketimin kütlesinin az olmasına çalışıyorum. Hepsi farklı fiyat politikaları sunduğu için ürünlerin gönderim şekline göre en uygun şirketi seçmem gerekli. Sorularım ise şunlar.
1. Satıcısı Amazon olan 15 kitap sipariş ettim. Bunların hepsi aynı pakette mi gelecek?
2. Ürünün birini de aynı adrese hediyye ettim, bu hediyyenin içine yazdığım not fiziksel olarak nerede yazılacak?
3. Ürünlerin toplam fiyatı 100 TL'yi geçtiği için kargo bedava olur diye düşünmüştüm, fakat kargo ve paketlem ücreti diye bir ücret eklendi. Bu normal mi?
4. Uygulamada ilk siparişim, yararlana bileceğim hangi kampanyalar var?
5. Telefon numarası yerine ilk "0"ı yazmamak sorun çıkarır mı?
6. Alt-alta olan iki adres satırındaki bilgilerin hepsi paketin üzerinde yazılıyor mu?
7. Siparişi iptal ettiğimde ücret banka hesabıma mı, yoksa Amazon'daki bakiyeye mi eklenecek?
Toplam ücret 190 TL civarı.
Sorular çok oldu. Kusura bakmayın.
Şimdiden teşekkürler.

Merhaba bende Azerbaycan'da yasiyorum.
1. satıcısı Amazon olan 15 kitap sipariş ettim. Bunların hepsi aynı pakette mi gelecek?
Eger 1 saticidan aldiysan buyuk ıhtimal gelecekdir(ayni pakette) ama gelmeyede bilir.
Misal: Trendyol'da yaziyor 5urunun uzerindeki alimlar trendyoll iptal etme hakkin sakli tutar bazen gumuk satis yapildigini dusunup aldiklarini birakmayabilir az az sifaris etmek iyidir
Ve 3taraf kargo sirketiyle aliyorsun aldığın mallari aze Smart customs programinda beyan etmen gerek yoksa aldiklarin gumurkde kalir gelmez.

7. siparişi iptal ettiğimde ücret banka hesabıma mı, yoksa Amazon'daki bakiyeye mi eklenecek?
Toplam ücret 190 TL.
Sifaris kabul olmadan iptal edersan para Amazon'dan kargo sirketinden ondanda sana gelecekdir kartina gelmezse kargoyla iletisime gec.

Herkese merhaba.
Azerbaycan'da yaşadığım için Amazon.com.tr aldığım ürünler bana yalnız Bakü merkezli 3. taraf kargo şirketi ile gelebilir. Bu şirketler de ürünün kütlesine göre ödeme aldığı için sipariş paketimin kütlesinin az olmasına çalışıyorum. Hepsi farklı fiyat politikaları sunduğu için ürünlerin gönderim şekline göre en uygun şirketi seçmem gerekli. Sorularım ise şunlar.
1. Satıcısı Amazon olan 15 kitap sipariş ettim. Bunların hepsi aynı pakette mi gelecek?
2. Ürünün birini de aynı adrese hediyye ettim, bu hediyyenin içine yazdığım not fiziksel olarak nerede yazılacak?
3. Ürünlerin toplam fiyatı 100 TL'yi geçtiği için kargo bedava olur diye düşünmüştüm, fakat kargo ve paketlem ücreti diye bir ücret eklendi. Bu normal mi?
4. Uygulamada ilk siparişim, yararlana bileceğim hangi kampanyalar var?
5. Telefon numarası yerine ilk "0"ı yazmamak sorun çıkarır mı?
6. Alt-alta olan iki adres satırındaki bilgilerin hepsi paketin üzerinde yazılıyor mu?
7. Siparişi iptal ettiğimde ücret banka hesabıma mı, yoksa Amazon'daki bakiyeye mi eklenecek?
Toplam ücret 190 TL civarı.
Sorular çok oldu. Kusura bakmayın.
Şimdiden teşekkürler.
1- Hepsi aynı pakette gelir. Yani bende öyle olmuştu.
2- Bunu bilmiyorum.
3- 100 TL ve üzeri siparişlerde bedava kargo Türkiye içindeki siparişlerde geçerli. Azerbaycan'da böyle bir kampanya var mı bilmiyorum.
4- Prime üyesi olmayanlara ne tür kampanyalar var bir fikrim yok. Prime üyesi olduğum için birçok fırsat geliyor.
5- Sorun çıkarmaz.
6-Adresin tamamı yazar.
7-Banka hesabınıza gelir.

3. ürünlerin toplam fiyatı 100 TL'yi geçtiği için kargo bedava olur diye düşünmüştüm, fakat kargo ve paketlem ücreti diye bir ücret eklendi. Bu normal mi?
Evet normal cunku kargo bedava olsad bedava olan kargo Amazon TR'den Bakü'ye ait olan Türkiye'de bulunan kargo sirketine geliyorda orada onu tartip sarip gonderiyorlar ucakla gumruke oradanda inceleyip yeniden paketliyib Bakü'ye geliyor kitaplar agirdir kutlesi az olamaz.

5. telefon numarası yerine ilk "0"ı yazmamak sorun çıkarır mı?
Pek sorun cikarmaz ama +994xx XXX XX XX la yazmak iyidir ulkde disi aramalarda boyle numara yaziliyor.

6. alt-alta olan iki adres satırındaki bilgilerin hepsi paketin üzerinde yazılıyor mu?
Hayir sadece sana paket geldiginde Bakü'ye ait olan kargo sirketinin yeri gosterilecek ve adin soy adin.

4. uygulamada ilk siparişim, yararlana bileceğim hangi kampanyalar var?
Kampanya yok eger kampanya varsa kupon kodunu sifaris ettiginde not etmen gerek kargo sirketine yoksa kampanya kullanilmaz.

Buyuk ihtimal yazilmiyacak ama kargoda not ettiysen benim sifarisim ustunde bu notu yazdirin o zaman kitaba not yazilabilir ama kitabin ustune satici not yazmiyorsa ricada etsen not yazilmayacak sorunun cozulduyse teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı