Çözüldü Amazon.com.tr'deki satıcılar güvenilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhabalar,
Telefon almayı düşünüyorum ve Samsung'un m30s modelini beğendim ancak Teknosa, Vatan gibi mağazalarda satışı yokmuş, Amazon'da bulabildim.

Satıcılara baktığımda amazon.com.tr ve "Resmi Samsung Mağazası" adlı iki satıcı görüyorum. Ürünün başlığında "Samsung Türkiye Garantili" yazıyor fakat Gittigidiyor'da karşılaştığım bir iki satıcı anladığım kadarıyla uyanıklık ederek mağaza isimlerini "SamsungTürkiye" koyup "Garantisi benim kardeş" şeklinde insanları kandırmaya çalışmış.

Bu siteden telefon alabilir miyim? İki satıcı arasından hangisini seçmeliyim? Samsung Türkiye Garantili ibaresine güvenebilir miyim? Bilmem gereken diğer noktalar nedir?

Düzenleme: Bir diğer çok önemli soru da telefonu aldıktan sonra kayıt ettirmem gerekir mi?

Samsung Galaxy M30S SM-M307FZKUTUR Akıllı Telefon, 64 GB, Siyah (Samsung Türkiye Garantili)

Çözüm
"Samsung Türkiye Garantili" ibaresinin gerçeği yansıtıp yansıtmadığına dair cevap alamadım. Bilgisi olan biri yardımcı olursa çok sevinirim.
Amazon kendi ürününde vardır diyorsa şüphen olmasın. Yine de doğrulamak için uygun bir saatte canlı desteğe bağlanıp sorabilirsin.
Normalde satıcıyı amazon seçmeyi tercih ettiysem de dış satıcılara yaptığı baskılardan ötürü, hepsiburada'dan daha güvenilir. Bu tarz ürünlerde dış satıcılara yönelecekseniz n11 üzerinden alışveriş yapın. Satıcının gözünün yaşına bakmıyor. Güncel örnek vereyim;
İş yerinde bir arkadaşıma kapsül kahve makinesi aldık n11 üzerinden. Ürün arızalı çıktı. Satıcıyı aradık, iade kabul etmiyorum dedi. N11'den üzerinden iade başvurusu yaptık, ürün kargoya verildiği anda sistem parayı geri gönderdi. Hepsiburada'dan aldık o makineyi. Gelen ürün de arızalı çıktı. Satıcıyı aradık, umrumda değil dedi. Hepsiburada ile görüştük, "satıcı, makineniz çalışıyormuş, iade almayacakmış" dedi. Ürünü iade edemedik. Uğraşacak zaman da yoktu. Tamir ettirdik, kullandık...

Normalde satıcıyı Amazon seçmeyi tercih ettiysem de dış satıcılara yaptığı baskılardan ötürü, Hepsiburada'dan daha güvenilir. Bu tarz ürünlerde dış satıcılara yönelecekseniz N11 üzerinden alışveriş yapın. Satıcının gözünün yaşına bakmıyor. Güncel örnek vereyim;
İş yerinde bir arkadaşıma kapsül kahve makinesi aldık N11 üzerinden. Ürün arızalı çıktı. Satıcıyı aradık, iade kabul etmiyorum dedi. N11'den üzerinden iade başvurusu yaptık, ürün kargoya verildiği anda sistem parayı geri gönderdi. Hepsiburada'dan aldık o makineyi. Gelen ürün de arızalı çıktı. Satıcıyı aradık, umrumda değil dedi. Hepsiburada ile görüştük, "satıcı, makineniz çalışıyormuş, iade almayacakmış" dedi. Ürünü iade edemedik. Uğraşacak zaman da yoktu. Tamir ettirdik, kullandık...

Xiaomi Mi5sler için iade kararı çıkmıştı ve sadece Hepsiburada iade almıştı. Bence biraz daha satıcı kaynaklı olmuş. Hepsiburada kendi sattığı ürünlerin arkasında duruyor. Satıcı kısmında Hepsiburada yer alsaydı iadeniz gerçekleşirdi.
Konuya gelelim internette satılan tüm garantili cihazlar IMEI kayıtlıdır. İthalatçı ya da disbritör olsun. Malum yollarla alırsanız daha ucuz olur ama IMEI ile uğraşırsınız. Değer mi bence değer fiyat farkı oluyor yine.

Mesaj yazan her üyeye ayrı ayrı çok teşekkür ederim fakat hala Samsung Türkiye Garantili ibaresinin gerçeği yansıtıp yansıtmadığına dair cevap alamadım. Bilgisi olan biri yardımcı olursa çok sevinirim.

"Samsung Türkiye Garantili" ibaresinin gerçeği yansıtıp yansıtmadığına dair cevap alamadım. Bilgisi olan biri yardımcı olursa çok sevinirim.
Amazon kendi ürününde vardır diyorsa şüphen olmasın. Yine de doğrulamak için uygun bir saatte canlı desteğe bağlanıp sorabilirsin.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı