Amazon.com.tr'den Çin'den gelen bir ürün için gümrük vergisi ödemek gerekir mi?

Merhaba, Amazon Türkiye sitesinden 561 TL'ye bir kılıf aldım. İthalat vergisi vb. ödemedim, sadece ürünün fiyatını ödedim. Şimdi kargo gelecek; kapıda gümrük ücreti öder miyim? Müşteri hizmetleriyle görüştüm, ödemenize gerek olmadığını söylediler. Eğer ödeme yaparsanız, faturaları alıp bize iletin dediler.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-08-12 144812.png
    Ekran görüntüsü 2024-08-12 144812.png
    15,4 KB · Görüntüleme: 66
İthalat ücreti depozitosu çıkmadı mı?

Gönderici Amazon olmayınca ödenirken ithalat ücreti depozitosu çıkmıyor, gümrük sürecini Amazon yönetmiyor. Defalarca yazdık satıcı önemli değil ama göndericisi Amazon olan ürünleri alın diye.

Ek vergi çıkacak büyük ihtimalle. Ödeyince dedikleri gibi Amazon'a gönderin. Öderler diye düşünüyorum. En kötü hediye kartı tanımlarlar.

Gönderici Amazon olmayınca ödenirken ithalat ücreti depozitosu çıkmıyor, gümrük sürecini Amazon yönetmiyor. Defalarca yazdık satıcı önemli değil ama göndericisi Amazon olan ürünleri alın diye.

Ek vergi çıkacak büyük ihtimalle. Ödeyince dedikleri gibi Amazon'a gönderin. Öderler diye düşünüyorum. En kötü hediye kartı tanımlarlar.

Ürün 542 TL ne kadar öderim?

21 Ağustos öncesi Çin vergisi %30 21 Ağustos sonrası %60 olarak alınır.

21 Ağustos öncesi Çin vergisi %30 21 Ağustos sonrası %60 olarak alınır.
Selam,
Tekrar konu açmamak adına bir şey sorabilir miyim konuyla bağlantılı.

Amazondan 4600 lira civarı bir ürün aldım Amazon Almanya'dan gelecek. 7 - 12 gün içerisinde gelir demişlerdi 2 hafta oldu henüz gelmedi. Geliş süresi de 21'i sonrası olabilir. 1'inde ödemesini sağladığım için kanuna tabi oluyor mu? Yoksa gümrükten geri mi gönderirler?

Selam,
Tekrar konu açmamak adına bir şey sorabilir miyim konuyla bağlantılı.

Amazondan 4600 lira civarı bir ürün aldım Amazon Almanya'dan gelecek. 7 - 12 gün içerisinde gelir demişlerdi 2 hafta oldu henüz gelmedi. Geliş süresi de 21'i sonrası olabilir. 1'inde ödemesini sağladığım için kanuna tabi oluyor mu? Yoksa gümrükten geri mi gönderirler?
Verilmiş siparişler için 24 Ağustos'tan itibaren gümrükten geçtiğinde yeni düzenlemeye dahil olacağı söyleniyor.
Ondan önce geçerse %20 vergi ödersiniz çünkü Avrupa Birliği ülkesinden almışsınız.
Bu arada gümrükten geçerse %30 bile vergi alsalar Amazon karşılar vergiyi siz fazla ödeme yapmazsınız.
Gümrükten geçeceğini düşünüyorum.

Verilmiş siparişler için 24 Ağustos'tan itibaren gümrükten geçtiğinde yeni düzenlemeye dahil olacağı söyleniyor.
Ondan önce geçerse %20 vergi ödersiniz çünkü Avrupa Birliği ülkesinden almışsınız.
Bu arada gümrükten geçerse %30 bile vergi alsalar Amazon karşılar vergiyi siz fazla ödeme yapmazsınız.
Gümrükten geçeceğini düşünüyorum.
Umarım 30 Euro kısıtlamasına takılıp kalmaz. Tek korkum da bu açıkçası.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı