Amazon.com'dan alınan bilgisayara harici vergi var mı?

Tufan25

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, amazon.com üzerinden Türkiye'ye gönderilmek üzere laptop almak istiyorum. Laptop 1450$ civarı tutuyor. Vergilerle beraber 1800$ civarına geliyor. Bu çıkan fiyattan ayrı bir gümrük ödemesi yapmam gerekecek mi? Daha önce alışveriş yapan veya bilgisi olan biri yardımcı olursa şimdiden çok teşekkür ederim. İyi forumlar.

Dostum Amazon'u bilmiyorum fakat Aliexpress'ten her şey dahil 35 TL'ye yüzük aldım, geldiğinde 17 TL daha ücret aldı kargocu benden.

Amazon.com'un kendi kestiği verinin dışında mı? Zaten 300$ civarı vergi için çekiyor.

Direkt amazon.com

Son ödeme sayfasında ne yazıyorsa odur. "Proceed to Chekout" dedikten sonra adres vb. geçince ürün fiyat, vergi, kargo toplamı dışında tek kuruş ödemezsin. Ödedin bitti oradan kapına direkt gelecek. Amazon.com'dan daha bu yaz NVMe aldım, geçmişte de bayağı alışverişim oldu.

Son ödeme sayfasında ne yazıyorsa odur. "Proceed to Chekout" dedikten sonra adres vb. geçince ürün fiyat, vergi, kargo toplamı dışında tek kuruş ödemezsin. Ödedin bitti oradan kapına direkt gelecek. Amazon.com'dan daha bu yaz NVMe aldım, geçmişte de bayağı alışverişim oldu.
Peki gümrükte mesela belirtildiği kadar vergi çıkmazsa, kalan vergi bana geri iade mi ediliyor?

Ne zaman alışveriş yaptın en son olarak? Gümrük yasaları her yıl değişiyor sonuçta.
Merhaba, amazon.com üzerinden Türkiye'ye gönderilmek üzere laptop almak istiyorum. Laptop 1450$ civarı tutuyor. Vergilerle beraber 1800$ civarına geliyor. Bu çıkan fiyattan ayrı bir gümrük ödemesi yapmam gerekecek mi? Daha önce alışveriş yapan veya bilgisi olan biri yardımcı olursa şimdiden çok teşekkür ederim. İyi forumlar.
O vergi değil amerika'nın yani abd devletinin Amazon'dan kestiği ithalat ücreti olabilir. Kargo + ithalat ücreti.

aldığın ürünün tutarı neydi acaba?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı