Amazon.com'dan Alınan GPU'da Coil Whine

lampardo

Centipat
Amazon.com'dan EVGA RTX 2060 Super SC Ultra ekran kartı aldım. Uzun bekleyişten sonra bugün elime geçti. Ürün düzgün çalışıyor ama Coil Whine problemi var. Daha önce kullandığım ekran kartlarında böyle bir durumla hiç karşılaşmadığım için bu durum aşırı sürpriz oldu ve çıkan ses rahatsız ediyor.

Soruma gelecek olursak, bu sebeple Amazon.com iade ya da değişim yapar mı? Değişim için gerekli şartlar, prosedürler nelerdir, bu konularda yardıma ihtiyacım var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Amazon canlı destekle görüştüm. Ekran kartına değen kablo var mı, ekran kartını söküp tekrar takar mısınız gibi sorular sordular, şimdilik net bir şey öğrenemedim değişim ya da iade ile ilgili. Diyelim ki geri gönderdim ürünü, değişim kararı çıktı. Bu işlemler ne kadar sürer, bilginiz var mı bu konuda? 2 ayı falan bulur mu mesela?

Amazon canlı destekle görüştüm. Ekran kartına değen kablo var mı, ekran kartını söküp tekrar takar mısınız gibi sorular sordular, şimdilik net bir şey öğrenemedim değişim ya da iade ile ilgili. Diyelim ki geri gönderdim ürünü, değişim kararı çıktı. Bu işlemler ne kadar sürer, bilginiz var mı bu konuda? 2 ayı falan bulur mu mesela?
Amerika'da olsanız maksimum 1 hafta sürer. Amazon bu konularda çok titiz. SSD'mi kaybetti diye parayı karta iade etti ve 2 tane SSD gönderdi. World Wide(Dünya Çapında) olduğu için 2-3 haftayı bulur.

Amazon US.

Problemle ilgili internette ufak bir araştırma yapınca aynı üreticiden çok fazla problem yaşayan olduğunu gördüm. Yani değişim için göndersem bile gelecek yeni ürünün aynı probleme sahip olma ihtimali yüksek sayılır. Biraz düşüneyim ama sanırım bu şekilde devam edeceğim.

Amazon US.

Problemle ilgili internette ufak bir araştırma yapınca aynı üreticiden çok fazla problem yaşayan olduğunu gördüm. Yani değişim için göndersem bile gelecek yeni ürünün aynı probleme sahip olma ihtimali yüksek sayılır. Biraz düşüneyim ama sanırım bu şekilde devam edeceğim.
Bence para verdiğin ürünün hakkını almalısın. Yarın öbür gün 3060 serisi çıkacak ve sen karttan sıkılınca 4060 serisi bile çıkar belki de. 2. El zamanı titiz olmalısın karta karşı, düzgün bir şekil de değişim iste.

Amazon US.

eğer kargo işlemleri sorun olmayacak ise direkt iade edebilirsin, normalde amazon.us ve amazon .de iadeye karar verdiğin de kargosunu da ödüyor. Üründen cayma hakkın var ,müşteri hizmetlerini bilgilendirmen onlarında sana iade çıktısı göndermesi gerekli. O çıktıyı kargo kutusuna yapıştırıp göndermen gerekli.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı