@SypeR @Murat5038
Merhaba,
Ben Asus GTX970 Strix'i amazon'dan almak istiyorum. Birkaç sorum olacaktı. (Amazon'da fiyatı 340$)
1) Sipariş toplamı 431,55 $ olduğu söylüyor. Bu da 1057 TL yapıyor. Bende 1057TL'den fazla para alırlar mı?
2) Gümrüğe takılır mı? Gümrüğe takılmaması için gift(hediye) paketi yaptırayım mı?
Import fees deposit yazısına tıkladığında zaten ayrıntılı bir açıklama penceresi geliyor. Orada gümrük vergileri varsa onların da içinde olduğunu belirtiyor. Yani gümrüğe geldiğinde vergisi ödenmiş olacak.
Peki aldığımız ürün gümrükten geçti diyelim. Evime kadar gelen kargoya ücret ödeyecek miyim? Amazona ödediğim kargo ücreti ülkeye gelen kargo ücretimi yoksa evime kadar gelen kargonunda ücretimi?
Evine kadar gelenin tüm kargonun ücreti. Destek üstünden söylerseniz kargo ücretinizi geri yatırttırabilirsiniz. Ama bunun için 35$ sınırını aşmalısınız.
@SypeR Merhaba dostum.
Kart gümrüğe geldiğinde ekstra bir %20 vergi ödemeyeceğim değil mi?
Hediye seçeneğini işaretlersem ne fark eder? 10 Dolara değer mi?
Mavi bilgilendirme butonuna tıkladım ama pek anlaşılır bir şey yazmıyor.
@SypeR Merhaba dostum.
Kart gümrüğe geldiğinde ekstra bir %20 vergi ödemeyeceğim değil mi ?
Hediye seçeneğini işaretlersem ne farkeder ? 10 Dolara değer mi ?
Mavi bilgilendirme butonuna tıkladım ama pek anlaşılır bir şey yazmıyor
Import Fees Deposit üzerinde yazan 69 dolarlık bölüm zaten o %20'lik vergidir, ülkeye girdiğinde direk adresinize iletilecektir, vergisini önceden ödemiş olursunuz.
Bunun yanında ödemeyi TL ve USD olarak kıyaslayın, ben kendi alışverişlerimde her kıyasladığımda USD olarak ödeyip banka kendisi çevirdiğinde ürün fiyatına oranla daha ucuza geliyor. Amazonda direk TL ile ödediğimizde dolar kurunu yüksek tutuyor ve daha pahalıya geliyor. USD olarak ödemenizde sorun oluşmaz.
Kardeşim sana zahmet olmayacaksa boş bir vaktinde, amazondan bakabilir misin. Türkiye'ye geliyor mu geliyorsa hediye paketi ile halledilebilir mi? Bir de kasa ve psu sana kalmış. Eğer yardımcı olursan çok büyük sevap kazanırsın şimdiden tesekkürler.
@Alper ELEMAN Abicim sen ona bakma hediye paketi ile halledilebiliyor diye biliyorum. Ayrıca 75 € dan azsa vergi alınmaz diye biliyorum. Yardımcı ola bildiysem ne iyi.
Kardeşim sana zahmet olmayacaksa boş bir vaktinde, amazondan bakabilir misin. Türkiye'ye geliyor mu geliyorsa hediye paketi ile halledilebilir mi? Bir de kasa ve psu sana kalmış. Eğer yardımcı olursan çok büyük sevap kazanırsın şimdiden tesekkürler.
@Alper ELEMAN Abicim sen ona bakma hediye paketi ile halledilebiliyor diye biliyorum. Ayrıca 75 € dan azsa vergi alınmaz diye biliyorum. Yardımcı oldysam ne iyi.
Dostum merhaba, öncelikle konuyu yeniden canlandırdığım için üzgünüm. Siberia v2 modelini almayı düşünüyorum Frost Blue edition olanı.
Acaba ürünün Türkiye'ye gönderilip, gönderilmediğini kontrol edebilir misin? Birde gümrük problemi falan nasıl oluyor ilk defa Amazon.com üzerinden alışveriş yapacağım.
@eternal Hocam bu konuyu inceleyerek öğrenebilirsin, ek olarak şunu gözlemledim; bu konuda çok fazla en basit sorular bile hala sorulabiliyor ve verilebilecek cevapların çoğu verilmiş. Ayrıca tarafımdan açılmış tam detaylı bir konu bulunmakta, yöneticiler bu durumu gözden geçirirse iyi olur sanırım.
Dostum merhaba, öncelikle konuyu yeniden canlandırdığım için üzgünüm. Siberia v2 modelini almayı düşünüyorum Frost Blue edition olanı.
Acaba ürünün Türkiye'ye gönderilip, gönderilmediğini kontrol edebilir misin? Birde gümrük problemi falan nasıl oluyor ilk defa Amazon.com üzerinden alışveriş yapacağım.
Vergi sınırında. Anlık kur değişimine göre vergiye tabii de olabilir, olmayabilir de. Bunu ürünü sepete atıp, satın işleminin sonunda size miktar olarak gösterdiği zaman görebilirsiniz. Vergiler "Import Fees Deposit" başlığı altında gözükecektir.
Hayır, gerekmiyor. İlk başta sizden kargo ücretiyle beraber miktarı kesecek. Fakat Amazon.Support üstünden kargo ücretinin geri yatırılmasını talep edebilirsiniz.
Bu arada geç cevap verdiğim için kusura bakmayın. Okul sıkıştırıyor.