Amazon.com'dan alışveriş yapma rehberi

@HyperI
  1. 70€ üstü ürünlere gümrük vergisi ödersin. Kur anlık değişiyor o sebeple net bir şey diyemem.
  2. Hasar oluşmayacaktır.
  3. Çin'le alışveriş hakkında hiçbir sorun olmayacaktır.
  4. Başka bir sorun çıkmayacaktır.

Gümrükte herhangi bir vergi öder miyim?
İlk olarak şunu öğrenin ürünün toplamına göre değil, ürünün fiyatına göre gümrük kanunları işler.
Gümrük fiyat konusunda dikkat edeceğiniz şeyler;
  1. Bir ürün, 75 avro fiyatını aşmıyor ise vergi alınmaz.
  2. Toplam fiyat üst sınırı geçmiyorsa vergi alınmaz, sorun çıkmaz.
Diğer öğrenmek istediklerin SypeR'ın yazdığı gibi.

Bahsettiğin saat 290$ ve gümrüğe kesinlikle takılacaktır. Yalnız Amazon sepet sonunda toplam tutarı sana gösteriyor. Oradan öğrenebilirsin kaç $ kargo ve vergi vereceğini.

@SypeR
@Murat5038
Merhaba,
Ben Asus GTX970 Strix'i amazon'dan almak istiyorum. Birkaç sorum olacaktı. (Amazon'da fiyatı 340$)

1) Sipariş toplamı 431,55 $ olduğu söylüyor. Bu da 1057 TL yapıyor. Bende 1057TL'den fazla para alırlar mı?
2) Gümrüğe takılır mı? Gümrüğe takılmaması için gift(hediye) paketi yaptırayım mı?

Şimdiden teşekkürler.

Adsız.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
@SypeR
@Murat5038
Merhaba,
Ben Asus GTX970 Strix'i amazon'dan almak istiyorum. Birkaç sorum olacaktı. (Amazon'da fiyatı 340$)

1) Sipariş toplamı 431,55 $ olduğu söylüyor. Bu da 1057 TL yapıyor. Bende 1057TL'den fazla para alırlar mı?
2) Gümrüğe takılır mı? Gümrüğe takılmaması için gift(hediye) paketi yaptırayım mı?

Şimdiden teşekkürler.
Daha önce yurt dışından alışveriş yapmadım ancak resimde, gümrük vergisi dahil fiyatı 431$ olarak görünüyor. Isterseniz bilen birinin kesin cevabını bekleyin.

@SypeR
@Murat5038
Merhaba,

Şimdiden teşekkürler.
Kardeş gümrüğe takılmaz çünkü sen gümrük vergisini ödüyorsun sadece 1000 tl verip bekleyeceksin :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı