Amazon.com'dan Alışverişim: Samsung 850 Pro 512 GB SSD

@4454 abi, bana 75 $ üstün de gümrükte takılıyor dediler, ama gümrükte takılmaması için 60 $ kesmişler herhalde okuduklarıma göre senden, doğru anladım yani dimi ? Bir de kargo parası falan da vereceksin değil mi ?

Kardeşim 75€'ya kadar alışveriş yapabilirsin yurt dışından. Gümrüğe hiçbir şekilde takılmaz. Yılda da 5 defa alışveriş yapma hakkın var. Benden aldıkları 60$ gümrük ücreti. Yani gümrükten geçmesi için ödenecek vergi. Alışverişimde evime kadar gelecek inşallah.:)

Evet arkadaşlar şiparişim Türkiye'ye geldi. Hatta şuan Yurtiçi kargoda. Şimdi şöyle anlatayım. Amazondaki gönderi kodunu İ-Parcel diye bir kargo şirketi var. Oradan Türkiye'ye kargon gelene kadar takip edebiliyorsun. Fakat Türkiye'ye girdikten sonra, o kod ile takip maalesef mümkün olmuyor. O yüzden PTS diye bir şirket var. Bu şirkete İ-Parcel'in vermiş olduğu gönderi kodunu giriyorsun. Çıkan görüntüde sağ üstte "ref1" yazar ve "ref2" yazar. Oradaki ''ref2'' kodu Yurtiçi kargonun gönderi kodu olma ihtimali çok yüksek. Yurtiçi kargodan yurt dışı gönderi sorgulama yapıyorsun. Sonra bir bakıyorsun ki, kargon verilmiş geliyor. Aşağıda PTS gönderi sorgulama var:
KARGO.png

Burada da Yurtiçi kargo sorgulaması:
yurt içi.png

Son düzenleme:
Bende anlamadım. Ne aradılar, ne mail attılar. Herhalde takılmadı gümrüğe. Artık onu 2 ay sonra anlayacağım. Amazon gümrük için aldığı ücretleri 2 ay içinde hesaplara geri yatırıyormuş. Süre olarakta hakikaten kısa oldu. Bir baktım şaşırdım zaten. :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı