Amazon.com’dan laptop almak

UpgradeNeed

Centipat
Daha fazla  
İyi günler. Ben amazon.com (Amerikan versiyonu)dan ürün satın almayı düşünüyorum. Ürünün fiyatına baktığımda Total (laptop fiyatı+kargo+estimated import fees) fiyat çıkıyor. İlk sorum bu Total fiyattan başka bir ücret ödemek zorunda kalmadan adresimde ürünü teslim alabilecek miyim? İkinci sorum ise Amazon Amerika müşteri hizmetleri ile yazışmam sırasında bana kargo ücretini karşılamam gerektiğini ancak estimated import fees (gümrük vergisi galiba) ödemesinin 6 ay içinde tarafıma geri ödeneceğini söylediler (ya da ben öyle anladım). Bu bilgi doğru mudur? Konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar vakit ayırabilirse sevinirim.

256D3FDD-D93C-49A0-B498-21B78D6DDEA7.jpeg

Dosya Ekleri

• 54F520F8-9C66-49AA-AD8C-0692D75AD3CA.png
    54F520F8-9C66-49AA-AD8C-0692D75AD3CA.png
    186,6 KB · Görüntüleme: 64
Total fiyattan başka bir şey ödemezsiniz, yaptığınız konuşmayı görmemiz gerekiyor ama böyle bir şey olduğunu sanmıyorum. Sadece bazen fazla çekebiliyorlar vergiyi, gümrükte sorun olmasın diye. Onu iade ediyorlar ondan bahsediyor olabilir, tamamı iade olmaz.

Total fiyattan başka bir şey ödemezsiniz, yaptığınız konuşmayı görmemiz gerekiyor ama böyle bir şey olduğunu sanmıyorum. Sadece bazen fazla çekebiliyorlar vergiyi, gümrükte sorun olmasın diye. Onu iade ediyorlar ondan bahsediyor olabilir, tamamı iade olmaz.

Çözüldü! Teşekkür ederim. Bence de öyledir.@sens4k

Genel olarak Amazon'dan alınır ama Amazon.com'dan global garantili markalar dışında önermem. Çünkü Amazon.com'dan alacağınız üründe garantiniz olmayacak, ABD'den alınan ürünlerde garanti yok, sadece 1 ay iade hakkı var standart. Fakat Amazon EU sitelerinden aldığınız ürünler 2 yıl Amazon'un garantisi altında. Herhangi bir sorunda müşteri hizmetlerinden ticket açıp ürünü geri yollayabilirsiniz.

Açıkçası hem garantili olması, hem daha ucuz olması, hem de daha iyi özellikleri olması nedeniyle şu modeli öneririm attığınız model yerine:

1500$ üstünde olduğu için ekstra gümrük ücreti ödeyeceksin %18i kadar ve noterden kağıt alman gerekiyor oda 250lira civarı yani kısaca Amazon'dan kargo+vergiyi çıkınca 1500$/€ üstünde bir şey almak yorucu ve çok pahalı gerek yok.

1500$ üstünde olduğu için ekstra gümrük ücreti ödeyeceksin %18i kadar ve noterden kağıt alman gerekiyor oda 250lira civarı yani kısaca Amazon'dan kargo+vergiyi çıkınca 1500$/€ üstünde bir şey almak yorucu ve çok pahalı gerek yok.

Ürün fiyatı + kargosu (gümrük ücreti dahil olmadan) 1500 euroyu geçen ürünlerde ürün UPS kargo ile geliyorsa noterden Ünsped Gümrük Müşavirliği'ne vekaletname veriyorsun, 250-300 TL arası masrafı var. Onlar gümrükten geçiriyorlar. Yalnız DHL kargo ile geldiyse sıkıntı çünkü DHL'nin anlaşmalı bir müşavirlik firması yok, müşavirlik işlerini kendin halledersin ve sana pahalıya patlar. Yalnız DHL ile yollandıysa gümrüğe geldiğinde mahrece iade dilekçesi verirsen ürün geldiği yere geri yollanır, ürünü iade edersin paranı geri alırsın.

Yalnız arkadaşın attığı ürün 1643 dolar gibi bir fiyata denk geliyor. Şimdi hesaplamadım ama 1500 euro altıysa gümrüğe takılmaz, UPS, DHL, Aramex fark etmeden gümrükten evraksız bir şekilde sorunsuz geçer. Benim attığım linkteki Lenovo laptop zaten her türlü 1500 euro altı onda da bir sıkıntı olmaz.

Yani belittiğim ürünü bir sıkıntı olmadan alabilir miyim?
Bu ürün 1 yıl global üretici garantili. Ama dediğiniz gibi Avrupa da 2 yıllık garanti varsa orayada bir bakayım.

Son düzenleme:
Yani belittiğim ürünü bir sıkıntı olmadan alabilir miyim?
Bu ürün 1 yıl global üretici garantili. Ama dediğiniz gibi Avrupa da 2 yıllık garanti varsa orayada bir bakayım.

Alırsınız, satıcısı Amazon ürünlerde gümrük vergisini Amazon önden hesaplıyor, siz bir daha gümrük işiyle uğraşmıyorsunuz. Fakat dediğim gibi 1500 euroyu geçiyorsa ürün fiyatı (gümrük vergisi dahil edilmeden) onlarda uğraştırma ihtimali var.

Asus’un global garantisine güvenmeyin, yurt dışına satış olduğu için siz o kapsama girmeyeceksiniz yüksek ihtimal. Avrupa sitelerinde ise üretici garantisine ihtiyacınız yok, doğrudan Amazon garantisi altındasınız. Arızalı ürünü yollarsınız, Amazon paranızı iade eder.

İyi günler. Ben amazon.com (Amerikan versiyonu)dan ürün satın almayı düşünüyorum. Ürünün fiyatına baktığımda Total (laptop fiyatı+kargo+estimated import fees) fiyat çıkıyor. İlk sorum bu Total fiyattan başka bir ücret ödemek zorunda kalmadan adresimde ürünü teslim alabilecek miyim? İkinci sorum ise Amazon Amerika müşteri hizmetleri ile yazışmam sırasında bana kargo ücretini karşılamam gerektiğini ancak estimated import fees (gümrük vergisi galiba) ödemesinin 6 ay içinde tarafıma geri ödeneceğini söylediler (ya da ben öyle anladım). Bu bilgi doğru mudur? Konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar vakit ayırabilirse sevinirim.

Eki Görüntüle 1158875

Daha dün bu bilgisayarı Amazon'dan aldım. Öncelikle satın alırken kargosunu, gümrüğünü her şeyini ödeyip öyle satın alıyorsunuz. Yani sonradan bir ücret çıkmaz. İade kısmı şöyle, eğer sizden alınan gümrük vergisinden daha düşük bir vergi çıkarsa o zaman aradaki farkı iade ediyorlar.
Ayrıca Asus'un uluslararası garantisi var, şu linkten ulaşabilirsiniz. Yani garanti kısmında da sorun çıkacağını sanmıyorum. https://www.asus.com/support/images...ional warranty country cover list-Turkish.pdf

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı